Источно Ново Сарајево: Вечерас представа "Вук који је испао из књиге"

29.09.2020. 09:38
0
ИЗВОР: Srna

Позориште лутака из Ниша представиће се вечерас публици у Источном Новом Сарајеву представом "Вук који је испао из књиге", чију режију потписује Драгослав Тодоровић.

Јунак ове приче је "страшни вук" који је случајно испао из полице са књигама у соби у којој дријема велики мачак. Бјежећи од тог мачка, вук покушава да се врати у своју књигу, али се не уклапа ни у једну причу...

Током дана, у пратећем фестивалском програму, учесници 21. Међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу "Лут фест", који је синоћ отворен у Културном центру Источно Ново Сарајево, учествоваће у "Луткарском пикнику под маскама" у амфитетару "Бели вук на Тврдимићима", а домаћин ће им бити начелник општине Љубиша Ћосић.

Помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић, која је отворила манифестацију, изразила је задовољство што овај међународни фестивал луткарских позоришта за дјецу, упркос епидемиолошкој ситуацији и отежаним околностима, наставља континуитет одржавања.

Том приликом одржана је видео-пројекција луткарског спектакла "Пиринска фолклорна магија" Градског позоришта Благоевград из Бугарске, у режији Боње Лунгова и Константина Каракостова, с обзиром да извођачи због актуелне ситуције у вези са вирусом корона нису могли да дођу у Источно Сарајево.

Према ријечима извршног продуцента Фестивала Александре Митрић Штифанић, то је, прије свега, био изненађујући перформанс, у коме глумци, без текста, вјешто стварају незаборавне јунаке користећи аутентичне алате, који су дио бугарске традиције.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 21m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 26m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 54m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 28m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 34m
    0