Источно Сарајево: Право гласа има више од 58.000 становника

05.09.2024. 08:49
0
ИЗВОР: srna.rs

У општини Источно Ново Сарајево на предстојећим локалним изборима право гласа има 11.822 грађана, што је за око 565 бирача више у односу на опште изборе прије двије године, рекла је Срни члан Општинске изборне комисије Мира Шкрба Томић.

Томићева је рекла да ће грађани моћи да гласају на 17 бирачких мјеста, а биће на располагању и два мобилна тима.

Она је напоменула да је обављена обука за предсједнике и потпредсједнике, а наредних дана ће бити обављена и обука за чланове бирачких одбора

За предстојеће локалне изборе, право гласа у општини Источни Стари Град има 1.082 бирача, рекла је Срни члан Општинске изборне комисије Свјетлана Рајић.

Рајићева је истакла да ће се гласати на два редовна бирачка мјеста.

Она је напоменула да је обављена обука за предсједнике и потпредсједнике, а унаредних дан ће бити обављена и обука за чанове бирачких одбора.

Рајићева каже да у начелничкој трци учествују два кандидата.

За предстојеће локалне изборе право гласа у општини Пале има 19.953 бирача, што је за три мање него на општим изборима прије двије године, рекао је Срни предсједник Општинске изборне комисије Предраг Слијепчевић.

Слијепчевић је навео да ће грађани моћи гласати на 38 бирачких мјеста, а биће и једно бирачко мјесто за непотврђене гласачке листиће.

Слијепчевић је истакао да је за избор одборника у Скупштини општине Пале кандидате пријавило пет политичких субјеката, док у начелничкој трци учествују два кандидата.

За предстојеће локалне изборе, право гласа у општини Источна Илиџа имају 13.582 грађанина, што је за 96 бирача мање у односу на опште изборе прије двије године, рекао је Срни предсједник Општинске изборне комисије Александар Ристић.

Ристић је рекао да ће грађани моћи гласати на 24 бирачка мјеста, а имаће четири мобилна тима и и једно бирачко мјесто за непоптврђене гласачке листиће.

Он је напоменуо да је обављена обука за предсједнике и потпредсједнике, а наредних дана биће обављена и обука за чланове бирачких одбора.

Ристић је истакао да је за избор одборника у Скупштини општине кандидате пријавило 11 политичких субјеката, док у начелничкој трци учествују два кандидата.

Право гласа у општини Трново на предстојећим локалним изборима има 1.239 грађана, што је за 29 више у односу на опште изборе прије двије године, рекла је Срни предсједник Општинске изборне комисије Јелена Шиповац.

Шиповчева је рекла да ће грађани моћи да гласају на четири редовна бирачка мјеста, а биће им на располагању и један мобилни тим.

Она је напоменула да је обављена обука за предсједнике и потпредсједнике бирачких одбора, а наредних дана бићеи обављена и обука за чланове.

Према њеним ријечима, за избор одборника у Скупштини општине Трново кандидате је пријавило шест политичких субјеката, док у трци за начелничка учествује један кандидат.

На подручју општине Соколац право гласа на предстојећим локалним изборима имаће 10.431 бирач, рекао је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Драган Башевић.

У Основној изборној јединици 121 Соколац бирачи ће моћи да гласају на 20 бирачких мјеста, односно 18 редовних, једно за бираче у одсуству и путем једног мобилног тима.

Башевић је истакао да је све спремно за почетак предизборне кампање и предстојеће локалне изборе у БиХ, иако ова комисија нема подршку општине Соколац ни у финансијском, ни у материјалном смислу.

Коментари 0
Повезане вијести
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву
Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 57m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 39m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 7m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 28m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 37m
    0