Istočno Sarajevo: Pravo glasa ima više od 58.000 stanovnika

05.09.2024. 08:49
0
IZVOR: srna.rs

U opštini Istočno Novo Sarajevo na predstojećim lokalnim izborima pravo glasa ima 11.822 građana, što je za oko 565 birača više u odnosu na opšte izbore prije dvije godine, rekla je Srni član Opštinske izborne komisije Mira Škrba Tomić.

Tomićeva je rekla da će građani moći da glasaju na 17 biračkih mjesta, a biće na raspolaganju i dva mobilna tima.

Ona je napomenula da je obavljena obuka za predsjednike i potpredsjednike, a narednih dana će biti obavljena i obuka za članove biračkih odbora

Za predstojeće lokalne izbore, pravo glasa u opštini Istočni Stari Grad ima 1.082 birača, rekla je Srni član Opštinske izborne komisije Svjetlana Rajić.

Rajićeva je istakla da će se glasati na dva redovna biračka mjesta.

Ona je napomenula da je obavljena obuka za predsjednike i potpredsjednike, a unarednih dan će biti obavljena i obuka za čanove biračkih odbora.

Rajićeva kaže da u načelničkoj trci učestvuju dva kandidata.

Za predstojeće lokalne izbore pravo glasa u opštini Pale ima 19.953 birača, što je za tri manje nego na opštim izborima prije dvije godine, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Predrag Slijepčević.

Slijepčević je naveo da će građani moći glasati na 38 biračkih mjesta, a biće i jedno biračko mjesto za nepotvrđene glasačke listiće.

Slijepčević je istakao da je za izbor odbornika u Skupštini opštine Pale kandidate prijavilo pet političkih subjekata, dok u načelničkoj trci učestvuju dva kandidata.

Za predstojeće lokalne izbore, pravo glasa u opštini Istočna Ilidža imaju 13.582 građanina, što je za 96 birača manje u odnosu na opšte izbore prije dvije godine, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Aleksandar Ristić.

Ristić je rekao da će građani moći glasati na 24 biračka mjesta, a imaće četiri mobilna tima i i jedno biračko mjesto za nepoptvrđene glasačke listiće.

On je napomenuo da je obavljena obuka za predsjednike i potpredsjednike, a narednih dana biće obavljena i obuka za članove biračkih odbora.

Ristić je istakao da je za izbor odbornika u Skupštini opštine kandidate prijavilo 11 političkih subjekata, dok u načelničkoj trci učestvuju dva kandidata.

Pravo glasa u opštini Trnovo na predstojećim lokalnim izborima ima 1.239 građana, što je za 29 više u odnosu na opšte izbore prije dvije godine, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Jelena Šipovac.

Šipovčeva je rekla da će građani moći da glasaju na četiri redovna biračka mjesta, a biće im na raspolaganju i jedan mobilni tim.

Ona je napomenula da je obavljena obuka za predsjednike i potpredsjednike biračkih odbora, a narednih dana bićei obavljena i obuka za članove.

Prema njenim riječima, za izbor odbornika u Skupštini opštine Trnovo kandidate je prijavilo šest političkih subjekata, dok u trci za načelnička učestvuje jedan kandidat.

Na području opštine Sokolac pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima imaće 10.431 birač, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Dragan Bašević.

U Osnovnoj izbornoj jedinici 121 Sokolac birači će moći da glasaju na 20 biračkih mjesta, odnosno 18 redovnih, jedno za birače u odsustvu i putem jednog mobilnog tima.

Bašević je istakao da je sve spremno za početak predizborne kampanje i predstojeće lokalne izbore u BiH, iako ova komisija nema podršku opštine Sokolac ni u finansijskom, ni u materijalnom smislu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO) Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 42m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 33m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 20m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 46m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 28m
    0