Источно Сарајево: У понедјељак тематска сједница о убрзању процеса тражења несталих

20.06.2020. 12:54
0
ИЗВОР: Srna

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево расправљаће на тематској сједници у понедјељак, 22. јуна, о томе да убрза процес тражења несталих, идентификација пронађених посмртних остатака и о ексхумацијама.

Из Организације су поручили да на овај начин желе да дају допринос на побољшању процеса тражења несталих лица српске националности са простора Сарајева и сарајевских општина.

На тематску сједницу позвани су представници Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица, Института за нестала лица БиХ, организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сарајевско-романијске регије, Трнова, Пала и Сокоца.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова у Спомен-костурници Миљевићи, општина Источно Ново Сарајево.

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево још трага за 187 несталих лица, а у Спомен-костурници Миљевићи налази се 367 посмртних остатака.

Коментари 0
Повезане вијести
Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“ Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 41m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 23m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 51m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 42m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 45m
    0