Источно Сарајево: За акцију давања крви пријављено тридесетак полицајаца

04.08.2020. 14:02
0
ИЗВОР: СРНА

Из Полицијске управе Источно Сарајево за дводневну акцију добровољног давања крви, коју организује Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, пријављено је тридесетак полицајаца, а половина њих ову драгоцјену течност дала је данас.

Трансфузиолог у Заводу за трансфузију и медицину Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Мирна Милошевић Ашоња рекла је да је ово једна од три акције које годишње организују са МУП-ом.

- Иако су залихе крви у болници задовољавајуће, ова акција је веома значајна због тренутне епидемиолошке ситуације у вези са вирусом корона - додала је Ашоња.

Она је истакла да у оваквој епидемиолошкој ситуацији добровољни даваоци попуњавају и упитник о евиденцији кретања и евентуални контакт са зараженом особом.

Припадник Жандармерије Републике Српске Небојша Васиљевић, који крв даје девети пут, рекао је да је ово за њега велика част и да ће наставити да учествује у овим хуманим акцијама.

Коментари 0
Повезане вијести
На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 2m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 35m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 1m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 14m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 43m
    3