Изгубио на изборима иако је био једини кандидат

22.09.2020. 18:52
0
ИЗВОР: Tanjug

Члан странке "Лига" Примиано ди Мауро изгубио је на локалним изборима за функцију градоначелника у малој општини Лезина у Италији, градићу од 6.000 становника, иако је био једини кандидат.

Наиме да би резултати локалних избора били вазећи, било је неопходно да гласа најмање 50 одсто бирача, али је у тој малој општини само 49 одсто становништва изашло да гласа.

Тако се побједа која је изгледала сигурна, будући да није имао конкуренцију, претворила у бизаран и вјероватно јединствен пораз, јер није имао противкандидата.

Штампа која извјештава о овом случају, који је за рубрике “вјеровали или не”, пише да су побиједили они који су бојкотовали изборе, то јест нису искористили своје демократско право да гласају.

Апстиненција је била фаворизована од стране двије групе локалних политичара “Другачија Лезина”, која је ближа странкама десног центра, и друга група “Но Кворум”, по политичком увјерењу ближа Демократској странци.

Коментари 0
Повезане вијести
Заплијењено 250 килограма кокаина Заплијењено 250 килограма кокаина
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 3m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 36m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 10m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 16m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 38m
    0