Италијани уручили једнократну помоћ паљанским основцима

07.10.2019. 14:32
0
ИЗВОР: СРНА

Италијанска невладина организација „АБЦ Солидарност и мир“ уручила је данас на Палама новчану помоћ за 40 дјеце из вишечланих и социјално угрожених породица који похађају основне школе „Пале“ и „Србија“.

Директор Основне школе „Пале“ Александар Рајић рекао је да италијанска невладина организација из Рима већ 27 година долази на Пале и помаже социјално угроженим и вишечланим породицама.

Рајић је захвалио за уручену једнократну помоћ у виду стипендије за 40 породица, те подсјетио да организација 20 година финансира двије породице.

-Није им било лако доћи до донаторских средстава, али они то успијевају сваке године. Драго ми је што нису одустали од општине Пале, која је једна од ријетких општина које су остале у програму италијанске невладине организације - истакао је Рајић.

Предсједник организације „АБЦ Солидарност и мир“ Леонардо Ака рекао је да наставља рад својих претходника, и да му је драго што може помоћи дјеци којој треба школска стипендија.

У име општине Пале добродошлицу пријатељима из Италије пожељела је Сања Капуран, која је и професор у ОШ „Пале“, захваливши за подршку коју пружају основцима са Пала дуго година.

-Данас смо имали прилику и да разговарамо о могућностима за унапређење сарадње, на чему ћемо заједно радити у наредном периоду. Општина Пале ће и убудуће подржавати све активности основних школа - навела је Капуранова.

 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике
Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“ Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“
Црвена звезда донирала 50.000 евра народним кухињама на Космету Црвена звезда донирала 50.000 евра народним кухињама на Космету
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    23h 8m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 37m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    14h 51m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    19h 55m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    11h 3m
    0