Italijani uručili jednokratnu pomoć paljanskim osnovcima

07.10.2019. 14:32
0
IZVOR: SRNA

Italijanska nevladina organizacija „ABC Solidarnost i mir“ uručila je danas na Palama novčanu pomoć za 40 djece iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica koji pohađaju osnovne škole „Pale“ i „Srbija“.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da italijanska nevladina organizacija iz Rima već 27 godina dolazi na Pale i pomaže socijalno ugroženim i višečlanim porodicama.

Rajić je zahvalio za uručenu jednokratnu pomoć u vidu stipendije za 40 porodica, te podsjetio da organizacija 20 godina finansira dvije porodice.

-Nije im bilo lako doći do donatorskih sredstava, ali oni to uspijevaju svake godine. Drago mi je što nisu odustali od opštine Pale, koja je jedna od rijetkih opština koje su ostale u programu italijanske nevladine organizacije - istakao je Rajić.

Predsjednik organizacije „ABC Solidarnost i mir“ Leonardo Aka rekao je da nastavlja rad svojih prethodnika, i da mu je drago što može pomoći djeci kojoj treba školska stipendija.

U ime opštine Pale dobrodošlicu prijateljima iz Italije poželjela je Sanja Kapuran, koja je i profesor u OŠ „Pale“, zahvalivši za podršku koju pružaju osnovcima sa Pala dugo godina.

-Danas smo imali priliku i da razgovaramo o mogućnostima za unapređenje saradnje, na čemu ćemo zajedno raditi u narednom periodu. Opština Pale će i ubuduće podržavati sve aktivnosti osnovnih škola - navela je Kapuranova.

 

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
BiH ostaje bez milijarde evra iz EU programa rasta BiH ostaje bez milijarde evra iz EU programa rasta
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  14h 43m
  10
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  11h 34m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  16h 38m
  1
 • Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži
  20h 49m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  15h 25m
  3