Ивана Шпановић: Ово је реалност, поносна на долазак у Париз

06.08.2024. 17:52
1
ИЗВОР: sportdc.net

Ивана Шпановић рекла је после неуспијеха у квалификацијама за финале скока удаљ да је била лудост да се појави у Паризу пошто је цијеле сезоне скакала са руптуром Ахилове тетиве од које није успјела да се у потпуности опорави и додала да јој тијело "вришти" за одмором.

- Нисам неко ко тражи оправдања, нема их. Поготово после толике каријере и свега што сам прошла. После онога што сам постигла прошле године у Будимпешти, једноставно мени је жеља била да будем ту упркос руптури Ахилове тетиве. Целе године сам скакала са руптуром, ове године нисам стигла да се опоравим. На крају смо само успели са ињекцијама, лековима и терапијама да се доведем у стање и да могу да се појавим овде - рекла је 34-годишња Шпановићева која је квалификације завршила на 16. месту резултатом од 6.51 што није било довољно за 12 најбољих, пише Спортски журнал.

Како је појаснила, свјесна је да је много ризиковала појављивањем у Паризу.

- Тешко ми је мало да причам за даље, нисам неко ко одустаје, била је лудост да се појавим овде јер сам рекла и да се нога распадне, ја ћу се појавити и покушаћу. Али, за сад не знам шта да кажем, али ако сам могла да замислим свој крај, он би био овде. Због свега ћу покушати још нешто мало да урадим како би се поздравила са свима како би требало - додала је Ивана.

Истакла је да је захвална тиму што су је подржали у тој лудости, јер је, како је рекла, имала жељу да се појави, да наступи на својим посљедњим Олимпијским играма.

- Желела сам да овде завршим своју каријеру. Замишљала сам мало другачије, али опет сам приступила другачије, могла сам да прођем и освојим ту медаљу, али у крајњем збиру, осећај је и даље прелеп јер овде припадам и једноставно у сваком случају сам себи обећала да, шта год да се деси, да ћу имати осмех и радост за своје- подвукла је Ивана Шпановић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dr 08.08.2024. 08:43
    "...sa rupturom Ahilove tetive..." Priče za malu djecu.
Повезане вијести
Ана Ивановић поново узима рекет у руке Ана Ивановић поново узима рекет у руке
Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч
Адриана Вилагош оборила национални рекорд! Адриана Вилагош оборила национални рекорд!
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 54m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 45m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 32m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 58m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 40m
    0