Иванић повео Звезду ка четвртој узастопној титули

07.04.2021. 20:09
0
ИЗВОР: mozzartsport.com

Црвено-бијели послије корнера у 58. минуту савладали су вјечитог ривала и отишли на недостижних плус 12 бодова. 

Дејан Станковић је од доласка на клупу Црвене звезде прекиде постепено претварао у најјаче оружје своје екипе на терену, па му је управо тај сегмент игре вечерас донио прву тренерску побједу у вјечитим дербијима и бодове који практично гарантују освајање 32. шампионске титуле. 

Црвено-бијели су срушили највећег ривала голом Мирка Иванића, којем је претходио перфектан центаршут Гелора Канге из корнера у 58. минуту, па је актуелни шампион и лидер првенствене трке осам кола прије краја отишао на огромних 12 бодова удаљености од вјечитог ривала – 1:0 (0:0).

Црвена звезда је утакмицу преломила у другом полувремену. У којем се послије улазака Гелора Канге и Дијега Фалчинелија наметнула као квалитетнији противник и почела констатно да пријети голу Владимира Стојковића, а управо је једна таква ситуација изнедила је корнер, послије којег је постигнут једини гол на мечу. 

Партизан је био квалитетнији противник у првом полувремену, али у наставку меча није успио да пронађе прави начин да узврати домаћину, све до самог финиша када је покушај Сејдубе Суме успио да заустави Милан Борјан.

Црвена звезда је као и у неким претходним дербијима, поново имала проблема са уводним притиском Партизана. Гости су се у добром дијелу првог полувремена наметнули као одлучнији ривал на терену, а први пут по гол домаћина било је било опасно у деветом минуту. 

Прво је на центашут Натха лопту закачио Дегенек и помало неспретно је послао у корнер, а након њега се опоробао Игор Вујачић и главом је послао преко пречке. 

Звезда је први пут одговорила смисленијом акцијом тек у 15. минуту, када је Катаи гађао далеко поред кола, али је то била најава нешто активнијег дијела меча.

Тако је и било. Партизан је имао два добра напада. Први је прокоцкао Филип Hолендер лошим центаршутом у 18. минуту, а већ у наредном Асано је сачекао лопту на ивици казненог простора и гађао преко пречке. 

Звезда је узвратила у 21. минуту када је Његош Петровић на десном боку одузео лопоту Вујачићу, вратио је Катаију на 17 метара, уследио је ударац левом ногом Звездине десетке, али је на правом месту био Владимир Стојковић.

Звезда је поново ушла у проблеме средином првог полувремена. Милош Дегенек је оборио покретљивог Hолендера на ивици казненог простора. Била је то идеална позиција за Бабарса Натха, али је његов ударац погодио живи зид домаћина, па је Партизан из те ситуације извукао само корнер. 

Након њега није било пријатно, јер је одбитак дошао до Асана, који се опробао са ивице казненог простора, али је и тај покушај изблокиран.

Партизан је послије промашаја могао да буде кажњен, с обзиром да је у 33. минуту најбољу шансу до тог тренутка на утакмици пропустио Вељко Николић. 

Акцију је креирао Мирко Иванић, потом је Милан Гајић послао центаршут по земљи, лопта је прошла кроз срце казненог простора и стигла до Николића. 

Звездин везиста је добро заломио Марковића, пребацио лопту на лијеву ногу, међутим, отишао је и превише искоса, па је његов ударац завшио преко пречке.

Коментари 0
Повезане вијести
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    1h 24m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    14h 1m
    1
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    23h 35m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    17h 49m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    22h 53m
    1