Ivanić poveo Zvezdu ka četvrtoj uzastopnoj tituli

07.04.2021. 20:09
0
IZVOR: mozzartsport.com

Crveno-bijeli poslije kornera u 58. minutu savladali su vječitog rivala i otišli na nedostižnih plus 12 bodova. 

Dejan Stanković je od dolaska na klupu Crvene zvezde prekide postepeno pretvarao u najjače oružje svoje ekipe na terenu, pa mu je upravo taj segment igre večeras donio prvu trenersku pobjedu u vječitim derbijima i bodove koji praktično garantuju osvajanje 32. šampionske titule. 

Crveno-bijeli su srušili najvećeg rivala golom Mirka Ivanića, kojem je prethodio perfektan centaršut Gelora Kange iz kornera u 58. minutu, pa je aktuelni šampion i lider prvenstvene trke osam kola prije kraja otišao na ogromnih 12 bodova udaljenosti od vječitog rivala – 1:0 (0:0).

Crvena zvezda je utakmicu prelomila u drugom poluvremenu. U kojem se poslije ulazaka Gelora Kange i Dijega Falčinelija nametnula kao kvalitetniji protivnik i počela konstatno da prijeti golu Vladimira Stojkovića, a upravo je jedna takva situacija iznedila je korner, poslije kojeg je postignut jedini gol na meču. 

Partizan je bio kvalitetniji protivnik u prvom poluvremenu, ali u nastavku meča nije uspio da pronađe pravi način da uzvrati domaćinu, sve do samog finiša kada je pokušaj Sejdube Sume uspio da zaustavi Milan Borjan.

Crvena zvezda je kao i u nekim prethodnim derbijima, ponovo imala problema sa uvodnim pritiskom Partizana. Gosti su se u dobrom dijelu prvog poluvremena nametnuli kao odlučniji rival na terenu, a prvi put po gol domaćina bilo je bilo opasno u devetom minutu. 

Prvo je na centašut Natha loptu zakačio Degenek i pomalo nespretno je poslao u korner, a nakon njega se oporobao Igor Vujačić i glavom je poslao preko prečke. 

Zvezda je prvi put odgovorila smislenijom akcijom tek u 15. minutu, kada je Katai gađao daleko pored kola, ali je to bila najava nešto aktivnijeg dijela meča.

Tako je i bilo. Partizan je imao dva dobra napada. Prvi je prokockao Filip Holender lošim centaršutom u 18. minutu, a već u narednom Asano je sačekao loptu na ivici kaznenog prostora i gađao preko prečke. 

Zvezda je uzvratila u 21. minutu kada je Njegoš Petrović na desnom boku oduzeo lopotu Vujačiću, vratio je Kataiju na 17 metara, usledio je udarac levom nogom Zvezdine desetke, ali je na pravom mestu bio Vladimir Stojković.

Zvezda je ponovo ušla u probleme sredinom prvog poluvremena. Miloš Degenek je oborio pokretljivog Holendera na ivici kaznenog prostora. Bila je to idealna pozicija za Babarsa Natha, ali je njegov udarac pogodio živi zid domaćina, pa je Partizan iz te situacije izvukao samo korner. 

Nakon njega nije bilo prijatno, jer je odbitak došao do Asana, koji se oprobao sa ivice kaznenog prostora, ali je i taj pokušaj izblokiran.

Partizan je poslije promašaja mogao da bude kažnjen, s obzirom da je u 33. minutu najbolju šansu do tog trenutka na utakmici propustio Veljko Nikolić. 

Akciju je kreirao Mirko Ivanić, potom je Milan Gajić poslao centaršut po zemlji, lopta je prošla kroz srce kaznenog prostora i stigla do Nikolića. 

Zvezdin vezista je dobro zalomio Markovića, prebacio loptu na lijevu nogu, međutim, otišao je i previše iskosa, pa je njegov udarac zavšio preko prečke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Milojević: Respektujemo Javor, očekujem tešku utakmicu Milojević: Respektujemo Javor, očekujem tešku utakmicu
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    21h 59m
    0
  • Krađa u Palama
    20h 17m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    16h 44m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    19h 32m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    12h 53m
    0