Ивковић питала Јурића: Гдје сте Ви били када је Тијана убијена?

31.05.2020. 21:09
0
ИЗВОР: Nezavisne

У јутарњем програму на ТВ Првој јутрос су гостовали државна секретарица у Министарству спољних послова Биљана Поповић Ивковић и предсједник и оснивач Фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић.

Њих двоје су оштро расправљали на тему откривања идентитета наводног политичара педофила и непријављивања његовог злочина надлежним органима. Међутим, до потпуног усијања дошло је када је тема са тог терена пребачена на породичну трагедију једног од саговорника.

Државна секретарица најприје је покренула питање повјерења у државне институције, инсистирањем на томе да Јурић открије свој став о томе.

Иако је претходно говорио да је сарађивао са полицијом и Министарством на рјешавању случајева који су у домену рада Фондације, те да су њега лично обучавали полицајци које професионално цијени, Јурић је одговорио да нема повјерење у институције јер су заказале када је спасавање живота његовог дјетета било у питању, те да би највише волио да Фондација не мора да постоји.

- Ми смо пронашли убицу - реаговала је Поповић Ивковић.

- Зашто нисте пронашли живо дете? - узвратио је Јурић.

- Где сте Ви били тада? - упитала је државна секретарка.

- Срам да Вас буде - реаговао је Јурић након чега се атмосфера у студију усијала.

Посљедња реченица неколико је пута поновљена све док водитељица није прекинула расправу усмјеравајући разговор на другу тему.

Тијана Јурић (15) отета је у Бајмоку док је боравила код бабе и деде. Тринаестог дана потраге за дјевојчицом јавност је сазнала да је отмичар Тијане Јурић ухапшен, а затим и да је Тијана убијена. Њено беживотно тијело пронађено је на сметљишту код мјеста Чонопља, 23 километара од мјеста гдје је нестала. Њен отмичар и убица је месар из Сурчина, Драган Ђурић (34).

Онесвјештену дјевојчицу, против њене воље, увукао је у аутомобил. Током пута Тијана се пробудила и покушала да изађе, то је Ђурића изнервирало, и он је скренуо на споредни пут, а затим је и сексуално злостављао. Бијесан због њеног запомагања, дуксерицом јој је прекрио уста и тако је угушио.

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 10m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    18h 34m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 3m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    5h 40m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 21m
    0