Ivković pitala Jurića: Gdje ste Vi bili kada je Tijana ubijena?

31.05.2020. 21:09
0
IZVOR: Nezavisne

U jutarnjem programu na TV Prvoj jutros su gostovali državna sekretarica u Ministarstvu spoljnih poslova Biljana Popović Ivković i predsjednik i osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić.

Njih dvoje su oštro raspravljali na temu otkrivanja identiteta navodnog političara pedofila i neprijavljivanja njegovog zločina nadležnim organima. Međutim, do potpunog usijanja došlo je kada je tema sa tog terena prebačena na porodičnu tragediju jednog od sagovornika.

Državna sekretarica najprije je pokrenula pitanje povjerenja u državne institucije, insistiranjem na tome da Jurić otkrije svoj stav o tome.

Iako je prethodno govorio da je sarađivao sa policijom i Ministarstvom na rješavanju slučajeva koji su u domenu rada Fondacije, te da su njega lično obučavali policajci koje profesionalno cijeni, Jurić je odgovorio da nema povjerenje u institucije jer su zakazale kada je spasavanje života njegovog djeteta bilo u pitanju, te da bi najviše volio da Fondacija ne mora da postoji.

- Mi smo pronašli ubicu - reagovala je Popović Ivković.

- Zašto niste pronašli živo dete? - uzvratio je Jurić.

- Gde ste Vi bili tada? - upitala je državna sekretarka.

- Sram da Vas bude - reagovao je Jurić nakon čega se atmosfera u studiju usijala.

Posljednja rečenica nekoliko je puta ponovljena sve dok voditeljica nije prekinula raspravu usmjeravajući razgovor na drugu temu.

Tijana Jurić (15) oteta je u Bajmoku dok je boravila kod babe i dede. Trinaestog dana potrage za djevojčicom javnost je saznala da je otmičar Tijane Jurić uhapšen, a zatim i da je Tijana ubijena. Njeno beživotno tijelo pronađeno je na smetljištu kod mjesta Čonoplja, 23 kilometara od mjesta gdje je nestala. Njen otmičar i ubica je mesar iz Surčina, Dragan Đurić (34).

Onesvještenu djevojčicu, protiv njene volje, uvukao je u automobil. Tokom puta Tijana se probudila i pokušala da izađe, to je Đurića iznerviralo, i on je skrenuo na sporedni put, a zatim je i seksualno zlostavljao. Bijesan zbog njenog zapomaganja, duksericom joj je prekrio usta i tako je ugušio.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Za malom Dankom se i dalje traga Za malom Dankom se i dalje traga
Najčitanije
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    20h 6m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    19h 19m
    0
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    2h 9m
    0
  • Aprilska penzija 30. aprila
    21h 27m
    3
  • Nikola Golijanin osvojio Otvoreno prvenstvo u tenisu
    23h 40m
    1