Из 42 земље послали пријаве за Свјетско првенство у Источном Сарајеву

14.09.2021. 13:58
0
ИЗВОР: СРНА

Учешће на Свјетском првенству у бициклизму за аматере које ће у Источном Сарајеву бити одржано од 5. до 10. октобра до сада је потврдило око 450 бициклиста из 42 земље Европе, Сјеверне Америке, Јужне Америке и Аустралије, саопштено је данас из Асоцијације за спорт.

У саопштењу се наводи да пријаве стижу упркос нестабилној епидемиолошкој ситуацији у цијелом свијету, те да у наредним данима треба очекивати повећање броја такмичара.

-До сада је учешће потврдило око 450 бициклиста, што је огроман успјех ако се зна да је број учесника на квалификационим тркама практично преполовљен у односу на период прије пандемије. До првенства, које ће званично бити отворено 5. октобра, остало је да буду одржане још трке у Швајцарској и Луксембургу, па је реално да послије тих такмичења стигне још доста пријава оних који испуне норму - наведено је у саопштењу.

Директор првенства Владимир Куваља рекао је да могу бити задовољни, с обзиром на околности и чињеницу да је у календару остало 12 од 25 планираних квалификационих трка.

-У сталном смо контакту са менаџером Гран фондо свјетске серије Ервином Вервекеном, све се одвија према плану. Колико видим, проблем ће имати такмичари из Аустралије, иако их се доста пријавило, јер су тамошње власти врло стриктне по питању напуштања земље и ковид протокола. Ипак, мислим да ћемо угостити знатно већи број од до сада пријављених - навео је Куваља.

У саопштењу се додаје да припреме за организацију догађаја улазе у завршницу, а искуства са квалификационе трке која је одржана средином августа знатно су олакшала процес да би све било спремно и да би се Република Српска и БиХ у најбољем свјетлу представиле свијету.

Извршни директор Свјетског првенства Горан Гуска рекао је да не сумња да ће бити на висини задатка.

-Много тога већ смо ријешили, остало је још доста посла, али смо уходана екипа која је већ показала да се не плаши изазова - навео је Гуска.

Прва трка заказана је за 6. октобар када ће бити вожен индивидуални хронометар, дан касније је тимски хронометар, па слиједи дан паузе, а потом ће бити вожена медиофондо трка.

Велико финале је 10. октобра, када је на програму гранфондо трка, наведено је у саопштењу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 50m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 56m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 23m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 5m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 15m
    0