Из Министарства пољопривреде Републике Српске поручују да страху нема мјеста

19.03.2020. 12:09
0
ИЗВОР: srpskainfo

У Републици Српској у велепродајним и малопродајним трговинским објектима има довољно прехрамбених роба, а у фирмама у домаћој прехрамбеној индустрији на стању има довољно прехрамбених залиха.

Зато нема потребе за било каквим страхом  да ће доћи до несташице одређених врста прехрамбених роба, саопштили су из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

– Свакодневно пратимо стање залиха прехрамбених роба у нашој прехрамбеној индустрији, а паралелно с тим, производња примарних пољопривредних производа у Републици Српској се одвија несметано. У залихама које има наш прехрамбени сектор има довољно количина замрзнутог меса, сировина и готових производа од меса, брашна и  пшенице,  прерађеног воћа и поврћа, као и млијека и млијечних производа.

Осим тога, према подацима из пољопривредних апотека, повећана је потражња за репроматеријалом за сјетву, па се очекује повећање сјетвених површина у предстојећој прољетној сјетви, што ће обезбиједити и више хране на тржишту – кажу у МПШВ и додају да повећаној тражњи репроматеријала за прољетну сјетву, свакако, доприноси и редовна исплата подстицаја.

– Подсјећамо да је исплата свих обавеза из претходне године обављена у рекордном року, како би се пољопривредници на вријеме могли припремити за прољетну сјетву. Исплата подстицаја наставиће да се обавља несметано и у наредном периоду – стоји у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 34m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 16m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 49m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 23m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 51m
    0