Изабрани побједници четвртог м:тел App такмичења

09.02.2021. 10:36
0
ИЗВОР: Катера

У четвртом циклусу м:тел App такмичења за средњошколце у креирању мобилних апликација за Android или iOS, ове године су на државном нивоу за најбољих пет одабране апликације средњошколаца из Добоја, Бањалуке, Модриче, Градишке и Мостара.

Најбољих пет апликација које су стигле на адресу м:тел-а, по оцјени стручног жирија из компаније, побједници су овог такмичења, чиме стичу право учешћа на регионалном такмичењу, гдје ће се такмичити са својим вршњацима из Србије и Црне Горе.

Побједничке апликације четвртог државног м:тел Апп такмичења из БиХ, и њихов кратки опис ове године су:

Leafy - Саобраћајна и електро школа Добој

Леафy апликација представља нову епоху савремене пољопривреде помоћу ИТ-а, која скенирањем биљака открива и спречава њихове болести. Такође, Леафy повезује пољопривреднике при куповини и продаји производа.

AppMobil –Гимназија Бања Лука

Мултифункционална апликација за возаче и све оне које интересују аутомобили. АппМобиле нуди све што је потребно како би корисник имао увид и добио аналитику за различите типове трошкова свог аутомобила.

Fooody.baВујић, СШЦ „Јован Цвијић“ Модрича

Фоодy.ба је апликација за брзо и једноставно наручивање хране из ресторана путем интернета. Такође, Фоодy.ба је намијењен и привредним субјектима да се региструју и пласирају своју понуду.

Be Healthy - Техничка школа Градишка

Бе Хеалтхy је апликација намијењена за промоцију здравља, помоћу које ће корисници добити савјете за здрав живот, занимљивости о храни, друштвену мрежу за размјену искуства, подсјетник за таблете и друге функционалности.

RiskFactor - Гимназија Мостар

Рискфацтор омогућава кориснику да, путем формулара, уради тестирање на могућност заразе ЦОВИД-19 вирусом на основу чега ће добити одређену препоруку. На располагању су му и бројеви најближих медицинских установа као и бројне информације о здравим намирницама и витаминима.

Овогодишње такмичење је обиљежио велики број добрих идеја и квалитетних апликација а прави побједници су сви учесници који су се у великој мјери развили као програмери у овој популарној области.

Захваљујемо се свим учесницима и позивамо све средњошколце у Босни и Херцеговини да се припреме за нови циклус м:тел Апп такмичења који је предвиђен у другој половини ове године.

Ауторима изабраних апликација желимо пуно успјеха на регионалном такмичењу а заједно са својим менторима биће награђени мобилним телефоном.

Коментари 0
Повезане вијести
Раст м:тел-а у првом кварталу 2024: Добит већа за 2,5 милиона КМ Раст м:тел-а у првом кварталу 2024: Добит већа за 2,5 милиона КМ
Савршена комбинација - м:тел ИПТВ пакети са попустом и телевизори на рате Савршена комбинација - м:тел ИПТВ пакети са попустом и телевизори на рате
Гледајте све епизоде серије „Тома“ у м:тел ИПТВ видеотеци Гледајте све епизоде серије „Тома“ у м:тел ИПТВ видеотеци
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    22h 43m
    5
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    21h 5m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    17h 37m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 30m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    18h 15m
    1