Избледјела правда - Убице Срђана Кнежевића ни послије 21 године нису откривене

07.08.2019. 15:37
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Командант елитне јединице Војске Републике Српске Срђан Кнежевић убијен је на данашњи дан, 7. августа 1998, на подмукао начин, испред стамбене зграде у Палама у којој је становао.

Данас, 21 годину касније, породица, пријатељи и ратни саборци покојног „Белог вука“ окупили су се у спомен парку „Срђан Кнежевић“ у Палама, те положили вијенце на споменик легендарном команданту, који се током одбрамбено-отаџбинског рата истакао у бројним биткама „Белих вукова“ у саставу Војске Републике Српске.

Породица Срђана Кнежевића, синови Немања и Коста, поручили су данас да Срђан није заборављен и да легенде увијек живе, те да су доказ томе многобројни његови саборци, пријатељи, породица и колеге из полиције, у којој је радио у вријеме убиства.

Немања Кнежевић, старији син Срђана Кнежевића, рекао је новинарима да је све до сада испричано, те додао да више не види наду да ће његове убице бити икад пронађене нити да постоји воља да се оне пронађу.

– Не видим наду да постоји воља у институцијама, које треба да раде свој посао и да ће то икад изаћи на видјело, али ми знамо све – каже Кнежевић.

Поручује да Срђана јесу убили, али да он и даље живи кроз народ и оне који га се сјећају.

Млађи Срђанов син Коста такође тврди да институције надлежне за рјешавање убиства Срђана Кнежевића не раде свој посао и да народ који сваке године одаје почаст Срђану плаћа исте те органе, којима није у интересу да пронађе убице.

Слика

– Ја се искрено надам да ће кад-тад доћи та ситуација у држави, да ће надлежни почети да раде свој посао и да ће ријешити не само убиство нашег оца, него и сва друга убиства на подручју Пала – истакао је Коста.

Предсједник Удружења „Бели вукови“ из Пала Јанко Шешлија каже да истрага о поменутом убиству команданта истоимене јединице и даље стоји у мјесту.

– У посљедње вријеме имамо нека сазнања да је то све заустављено и да предмети стоје у ладицама, да недостају неки докази – каже Шешлија и додаје да полако губе стрпљење и наду да ће се било шта ријешити у скорије вријеме.

Шешлија каже да жели да пита надлежне органе зашто већ једном не изађу пред јавност и кажу да не могу ријешити ово убиство и да је предмет затворен.

– Сваке године иста питања постављамо и по том питању се ништа не дешава. Борци и народ су огорчени, убице се шетају, вјероватно су неки и бизнисмени који имају подршку неког „одозго“ и који више воле криминалце и убице него поштене борце и вриједне раднике који су стварали Републику Српску – каже Шешлија.

Након полагања вијенаца и одавања почасти Срђану Кнежевићу, којем су присуствовали и припадници Полицијске управе Источно Сарајево, представници Града Источно Сарајево и општине Пале, те припадници борачких удружења из околних градова Српске, породица и саборци из „Белих вукова“ данас ће положити вијенце и запалити свијеће и на Срђановом гробу у селу Тврдимићи, на Требевићу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви
Одата почаст првим жртвама НАТО бомбардовања у Српској (ФОТО) Одата почаст првим жртвама НАТО бомбардовања у Српској (ФОТО)
У Источном Старом Граду обиљежен Дан Треће сарајевске пјешадијске бригаде У Источном Старом Граду обиљежен Дан Треће сарајевске пјешадијске бригаде
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 10m
    0
  • Слани мафини
    13h 31m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 26m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 20m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 49m
    0