Избодени полицајац прије 2 године спасио дјевојку од сигурне смрти

10.12.2019. 21:40
0
ИЗВОР: Srpska.info

Полицајац Алекса Вукашиновић, који је у понедјељак ујутру убоден ножем у Шековићима, познат је по свом професионализму, али и по томе да је прије двије године спасио живот дјевојци која се покушала убити.

Вукашиновића је ножем избо комшија Чедомир Продановић.

Извор близак истрази рекао је да Вукашиновић у тренутку напада није био на дужности, а нападач му је иначе комшија. Такође је рекао да овај напад нема везе са полицијским послом који обавља Вукашиновић.

О полицајцу Вукашиновићу медији су писали и крајем јуна 2017, када је професионалном реакцијом спасао сигурне смрти дјевојку (31) која се покушала убити.

Дјевојка је тада назвала једну пријатељицу и рекла да иде да се убије, а она је о томе одмах обавијестила полицајца Ацу, како га иначе зову.

Он се одмах укључио у потрагу за несретном дјевојком. Према изјавама свједока, она је тада отишла у шуму носећи конопац са собом.

– Истог момента смо отрчали према шуми. Дозивали смо је, али није се одазивала. Зашла је доста дубоко у шуму. Онда смо је угледали како виси на дрвету. Лијева рука јој је била испод омче и то је можда мало ублажило да јој конопац не стисне гркљан одмах – испричао је Вукашиновић.

Прије него што ће утрчати у шуму полицајац је, као да је предосјећао, из аута узео малу чакију. Њом је пресјекао конопац.

– Када смо пресјекли конопац, глава јој је већ била скоро модра. Вјерујем да су у питању биле секунде. Када смо је спустили на земљу била је без свијести, па смо почели да је масирамо – појаснио је Вукашиновић.

У Полицијској управи Зворник су тада рекли да је службеник Полицијске станице Шековићи брзом и ефикасном реакцијом спријечио дјевојку у намјери да се убије.

– Исказаном присебношћу у критичном моменту, те брзом и ефикасном реакцијом полицијског службеника и С.М, успјели су да пресјеку конопац – рекли су у ПУ Зворник.

Коментари 0
Повезане вијести
Полицајац годинама просјацима узимао новац Полицајац годинама просјацима узимао новац
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Ухапшен због нарушавања јавног реда и мира Ухапшен због нарушавања јавног реда и мира
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    18h 48m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    8h 44m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    20h 35m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    16h 15m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    19h 35m
    0