Избор десет најбољих спортиста Српске

19.11.2022. 09:46
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Стручни жири Избора десет најбољих спортиста Републике Српске усвојио је листу кандидата који су у конкуренцији за лауреата у 2022. години.

На првој сједници која је одржана у просторијама “Гласа Српске” жири је прегледао све пристигле материјале струковних савеза и констатовао да су сви послати у складу с прописима, с тим да је до наредне сједнице остављен простор да листа евентуално буде проширена за једног или два кандидата.

Сигурни на листи до сада су: Јелена Гајић (атлетика), Лазар Матић (џију-џицу), Божидар Вучуревић (џудо), Александар Војновић (фудбал), Ђорђе Купусовић (бициклизам), Душан Мачкић (кајак), Павле Дујаковић (карате), Никола Дробњак (кик-бокс), Марко Јошило (кошарка),  Немања Галић (куглање), Јована Биберџић (одбојка), Драган Бабић (рафтинг), Милош Њежић (рукомет), Лука Михаиловић (стони тенис), Никола Јовичић (стрељаштво), Његош Јеринић (теквондо), Андреј Недић (тенис), Драшко Вујковић (ватерполо), Биљана Недић (кошарка у колицима), Момир Ашоња (шаховски савез инвалида).

Поново се, као и прошле године, десило да због немогућности договора ко је у овој години био најбољи под окриљем одређеног савеза, па на адресу спортске редакције “Гласа” нису дошли приједлози свих савеза.

- С обзиром да је у духу и традицији нашег листа да првенствено прати каријере свих спортиста с ових простора, оставили смо простор да до идуће сједнице сагледамо ко су спортисти који можда заслужују да се нађу на листи, а нису их номиновали матични савези. У зависности од процјене жирија постоји могућност да буду додати на листу, па ћемо тек послије друге сједнице знати коначан број кандидата за друштво најбољих - рекао је уредник спортске редакције “Гласа Српске” Душан Репија. 

Жири је разматрао и приједлоге савеза у осталих десет категорија.

- Крајем идуће седмице одлучиваћемо и о томе. Према ономе што смо видјели, заиста сви номиновани заслужују признање, јер су у својим областима дјеловања остварили врхунске резултате - рекао је члан жирија Дејан Унчанин.

Друга сједница биће одржана крајем идуће седмице, а посљедња трећа којом ће предсједавати прослављени ас Драган Шкрбић на дан манифестације 12. децембра.

Најперспективнији

Као и сваке године у оквиру завршне манифестације Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта уручиће признања за десет најперспективнијих спортиста и једног спортисту с инвалидитетом. Процедуру овог избора води ресорно министарство у сарадњи са струковним савезима.

Коментари 0
Повезане вијести
Први уписни рок у средње школе од 17. јуна Први уписни рок у средње школе од 17. јуна
Турбуленције на тржишту дижу цијену кафе Турбуленције на тржишту дижу цијену кафе
У Српској рођено 18 беба У Српској рођено 18 беба
Најчитаније
 • Слана бајадера
  16h 11m
  0
 • Злочин у Варварину
  15h 46m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  8h 48m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  7h 41m
  6
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  9h 2m
  0