Изграђена кућа за породицу Јована Јововића на Сокоцу (ФОТО)

12.01.2022. 15:28
0
ИЗВОР: СРНА

На Сокоцу је изграђена кућа за породицу Јована Јововића /17/, којем је од рођења дијагностификована церебрална парализа.

Кућа, корисне површине 240 метара квадратних, изграђена је у оквиру хуманитарне акције "За Јованово мјесто под сунцем" чији је покретач Удружење "Свети Василије Острошки".

Предсједник Удружења Дејан Елез нада се да ће кућа бити усељена до јуна, гдје ће имати далеко боље услове за живот од досадашњих.

Елез је додао да ова породица сада живи у стану мале квадратуре и неусловним просторијама на четвртом спрату зграде и да су им услови живота тешки због чега је прије шест мјесеци покренута хуманитарна акција у којој је велики посао преузело ово удружење, помажући мајсторима.

Слика

Дејан Елез/Фото: СРНА

Елез је захвалио за сав уложени труд, нагласивши да су за мјесец дана прикупили више од 70.000 КМ од суграђана и људи из иностранства.

- Наши суграђани и привредници јављали су се да дају донацију и у грађевинском материјалу, тако да смо сакупили укупно око 110.000 КМ и надам се да ће нам то моћи покрити трошкове за завршетак куће и опремање првог спрата, а за остале ћемо се побринути у наредним годинама - рекао је Елез новинарима.

Јованова мајка Жељка Абазовић захвалила је свим хуманим људима, првенствено Удружењу "Свети Василије Осторшки" који су препознали њихове породичне потребе, нагласивши да ће живот у новом дому бити и нови почетак.

Дамјан Даниловић, члан хуманитарне групе са Пала, рекао је Срни да су прије шест мјесеци одучили са да се придруже соколачком Удружењу "Свети Василије Острошки" у овој акцији, а најавио је учешће и у свим осталим усмјереним на стамбено збрињавање породица којима је неопходан кров над главом.

Слика

Фото: СРНА

Он је додао да ће се ова група хуманиста придружити Удружењу "Свети Василије Острошки" и дјеловати под истим именом, као и да ће заједничким активностима помагати те породице финансијски, али и радним акцијама.

Хуманитарну акцију "За Јованово мјесто под сунцем" почетком маја покренуло је соколачко Удружење грађана "Свети Василије Острошки" како би изградили кућу за суграђанина Јована Јововића.

Коментари 0
Повезане вијести
У суботу Атлетско првенство БиХ за млађе јуниоре у Сокоцу У суботу Атлетско првенство БиХ за млађе јуниоре у Сокоцу
У суботу бициклистичка трка "Романија зове 2" У суботу бициклистичка трка "Романија зове 2"
Сокочани ухашени због тешке крађе Сокочани ухашени због тешке крађе
Најчитаније
 • Дојаве о бомбама на више локација у Источном Сарајеву
  4h 51m
  0
 • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева због наношења тјелесних повреда
  4h 2m
  0
 • Крађа у Палама
  5h 5m
  0
 • Нестао Милош Граховац из Невесиња
  4h 6m
  0
 • Приказан документарни филм поводом 30 година Источног Новог Сарајева
  18h 49m
  0