Излила се ријека Прача у Николићима код Подграба (ВИДЕО)

08.02.2021. 21:53
0
ИЗВОР: Катера/ОСМ ТВ

Обилне падавине и убрзано топљење снијега узроковали су повећан водостај ријеке Праче која извире на сјеверним падинама Јахорине.

Прача се на појединим мјестима излила из корита и узроковала плављење и штету на пољопривредном земљишту становника Подграба, а како кажу становници ове мјесне заједнице, плављење ријеке могло би проузроковати и штету на дијелу пута Подграб-Јахорина.

- Подзида једна велика дуга, некад је то војска пред Олимпијаду правила, и то је прилично збрљано. Кад се погледа долесамо што је није подзида пала. Прекинуће се пут за Јахорину, сто посто, ја гарантујем ако још једном оваква Прача наиђе - појашњава Стана Вуковић.

Са оваквим проблемима се, кажу, сусрећу сваких пар година, посебно у зимском периоду, а осим штете на пољопривредном земљишту угрожена су домаћинства и доток пијаће воде.

Прављење насипа на мјестима гдје се Прача излива из корита ријешило би овај дугогодишњи проблем становника Подграба.

Међутим овај проблем још увијек није ријешен јер, како сматрају становници Подграба то је велика инвестиција која надлежним институцијама није економски исплатива, али би за њих како кажу била дугорочно рјешење.

Видео: ОСМ ТВ

Коментари 0
Повезане вијести
Почели "Дани Филозофског факултета" Почели "Дани Филозофског факултета"
Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО) Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО)
Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани! Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 39m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    9h 14m
    0
  • Обавјештење о повременој обустави саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
    3h 46m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    11h 28m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    12h 16m
    0