Изнајмљивали станове за проституцију и у БиХ

14.01.2020. 14:24
0

БЕОГРАД - Двије криминалне групе које су ухапшене због организовања проституције су на подручју Србије и БиХ изнајмљивале станове у којима су ангажовале жене ради пружања сексуалних услуга, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Сумња се да су 22 ухапшена лица ове активности вршила од марта прошле до јануара ове године.

У саопштењу је наведено да су та лица, како се сумња, ради прикривања идентитета и криминалних активности, себи и ангажованим женама давали псеудониме и потом организовала оглашавање ових услуга у средствима јавног информисања.

Они су осумњичени да су организовали и физичко обезбјеђење станова у којима су се жене бавиле проституцијом, њихов превоз као и да су контролисали доласке њихових клијената.

Како се сумња, непосредно или посредством ангажованих припадника, прикупљали су сав новац и вршили његову расподјелу у смислу покривања трошкова и подјелу добити члановима групе, сходно додијељеним задацима.

Такође, сумња се да су омогућили несметано функционисање криминалне групе тако што су преко осумњиченог полицијског службеника континуирано прибављали податке за одређена лица и возила.

Полиција је, приликом претреса станова и просторија које користе осумњичени, одузела већу суму новца, 176 мобилних телефона, 12 лаптопова, као и интерну документацију коју су чланови водили.

Такође, пронађена је и привремено одузета мања количина дроге, муниција, као и четири возила која су кориштена у извршењу овог кривичног дјела.

Међу ухапшенима је и полицијски службеник чији су иницијали Г.С. /45/, док се за још два лица интензивно трага.

Коментари 0
Најчитаније
 • Пале: У тучи повријеђена два лица
  04.06.2020
  16
 • Након туче у Палама ухапшена четири лица
  05.06.2020
  2
 • Суд поништио незаконите одлуке скупштинске већине у Источној Илиџи
  05.06.2020
  3
 • Писма читалаца: Да ли су онколошки болесници грађани другог реда, само зато што нису заражени короном?
  05.06.2020
  0
 • Спремали се за љето, а дошла зима: Преко 70 центиметара снијега
  05.06.2020
  0