Пријављени за гласање поштом, а никад нису напуштали град

15.11.2020. 15:31
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Испред Радничког универзитета формиран је ред изреволтираних грађана, који су пријављени за гласање поштом, иако тврде да никад нису напуштали Бањалуку.

Ови бирачи јутрос су на свом уобичајеном бирачком мјесту сазнали да су регистровани за гласање ван БиХ. Да би остварили своје грађанско право, они су морали прво отићи у Градску управу собу број 15 да се пријаве, а затим са на Раднички универзитет гдје ће моћи гласати.

Разочарани Дарко Ћулибрк из Куљана каже да у Бањалуци живи више од 20 година, и све то вријеме гласа на истом бирачком мјесту. Родитељи су на списку, а мене ове године нема – прича он за Српскаинфо.

Ћулибрк је од седам сати на ногама, колико покушава да испуни и преда гласачки листић.

– Прво сам ишао у општину у собу 15, тамо сам добио папир на којем пише да си регистрован за гласње путем поште и сада сам на Радничком универзитету. Неће ми нико украсти гласачко право, хоћу да гласам за ког хоћу – поручује овај Бањалучанин.

Бирачи које смо затекли у реду кажу да су истрајни у томе да гласају, па макар и поред цијеле ове муке, али с правом питају колико људи ће одустати од гласања, када чују коју процедуру морају проћи, те колико суграђана уопште има превоз и прилику да дође до центра града из свог насеља.

– Рођен сам у Бањалуци, као и моји родитељи. Троје чланова из наше породице је на списку за бирачко мјесто, док сам ја пријављен да гласам из Новог Сада, мада никад нисам био у Новом Саду. Био сам у општини узео потврду и сада сам овдје испред Радничког. Шта ће бити, коме ти гласови иду – пита Данко Катана, који станује на Старчевици.

Он је око 9 часова био на бирачком мјесту у свом насељу, а нешто прије 12 часова када смо разговарали са њим још је чекао у реду за гласање испред Радничког универзитета.

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Бањалука: Жена скочила са зграде Бањалука: Жена скочила са зграде
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 31m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 27m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 31m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    17h 24m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    11h 15m
    0