Изрицање пресуде Кујовићу за изазивање несреће у којој су погинули супружници

16.05.2022. 09:14
0
ИЗВОР: srna.rs

У Окружном суду у Источном Сарајеву за данас је заказано изрицање пресуде Амиру Кујовићу из Сарајева, оптуженом за изазивање саобраћајне несреће на Палама у којој су погинули супружници Данијела и Дарио Хршум.

Тужилаштво је 4. маја судском вијећу Окружног суда у Источном Сарајеву предложило да оптуженог за изазивање саобраћајне несреће на Палама у којој су 2020. године погинули супружници Хршум прогласи кривим и изрекне му најстрожу казну за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја.

Тужилац Милка Василић рекла је у изношењу завршних ријечи да искази свједока и материјални докази упућују на изрицање најстроже казне за то кривично дјело.

Према њеним ријечима, свједоци су навели да су тог дана временски услови били лоши, да се због тога формирала колона, да је џип мерцедес" којим је управљао оптужени Кујовић прешао у супротну траку, претицао колону и сударио се са аутомобилом ауди" у којем су се налазили супружници Хршум.

Када је ријеч о материјалним доказима, Василићева је навела да је утврђено да се џип кретао брзином од 75 километара на час, већом од дозвољене, чиме су прекршени саобраћајни прописи, да је оптужени Кујовић био под дејством алкохола, односно да му је алко-тестом утврђено 0,40 промила алкохола.

На изношењу завршних ријечи Тужилаштва речено је да су иза супружника Хршум остала два малољетна сина, а да оптужени, током трајања овог суђења, није изразио ниједан вид кајања, да је на рочиштима зијевао, спавао и добацивао вјештацима.

Одбрана је у изношењу завршних ријечи навела да узроци несреће нису утврђени, да је саобраћајни вјештак извршио само визуелни преглед џипа, на основу чега се не може утврдити техничка исправност возила, као и да то може урадити само вјештак машинске струке, када се возило демонтира.

Адвокат Бојан Веселиновић рекао је да се са видео-записа може видјети да се џип кретао својом, десном траком, да је дошло до наглог заношења задњег дијела возила, да оптужени није могао да кочи, ни да избјегне судар, те додао да се под овим околностима може говорити о нехату.

Изрицање пресуде заказано је за данас у 13.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Оптужница због покушаја убиства на подручју Сокоца Оптужница због покушаја убиства на подручју Сокоца
Оптужница због пљачке банке у Хан Пијеску Оптужница због пљачке банке у Хан Пијеску
Затражен притвор због покушаја убиства у Источном Новом Сарајеву Затражен притвор због покушаја убиства у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    23h 12m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 8m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    22h 12m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    19h 5m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    12h 56m
    1