Изузетно добри резултати рада Градске управе у протеклих годину дана

10.09.2019. 11:06
0
ИЗВОР: gradistocnosarajevo.net

Славу града Источно Сарајево-Светог Петра Дабробосанског, Градска управа Источно Сарајево дочекује са веома добрим резултатима. О успјешности и стабилности свједоче и сједнице градске скупштине на којима се најважније одлуке, без обзира на политичку оријентацију одборника, скоро увијек доносе једногласно. Једна од таквих одлука јесте и одлука о кредитном задужењу Града Источно Сарајево за реализацију двадесетак пројеката у свих шест градских општина.

-Мислим да смо своју законску обавезу координисања активности између општина успјели да спроведемо на добар начин у смислу да помогнемо свим општинама и омогућимо реализацију двадесетак пројеката на подручју цијелог града. Све општине од ових пројеката имаће значајну корист, нарочито кад је ријеч о изградњи инфраструктуре- , рекао је предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић у изјави за Телевизију ОСМ.

Градска управа између двије славе учествовала је у организацији реномираних догађаја, ЕYОF-а, најзначајнијег спортског догађаја након Зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984. године, као и Међународне бициклистичке трке кроз Србију, која је први пут стартовала из Републике Српске, односно, из Источног Сарајева.

-Ови догађаји послали су врло лијепу слику из Источног Сарајева и показали да, што се могло видјети на церемонији затварања ЕYОf-а , можемо организовати велике европске и свјетске манифестације:Вјерујемо да је ово само увертира у још веће спортске догађаје који ће наредних година бити организовани у нашем граду- , рекао је Лучић.

Много је примјера успјепног функционисања управе Града Источно Сарајево, од градског превоза, до обавеза према средњим школама на подручју града.

-Кад је ријеч о јавном саобраћају, Град је у протеклом периоду утрошио више од 300.000 КМ, од чега смо дио средстава усмјерили на реализацију пројекта тзв.паметног градског превоза. Све обавезе према школама, у складу са договором са удруженим општинама, спроводимо на вријеме. Око 500.000 КМ годишње издвојимо за материјалне и друге трошкове за четири средње школе на подручју града- , истакао је Лучић.

Лучић је нагласио да је руководство града испунило све обавезе и кад је ријеч о туристичкој промоцији града.

-Евидентно је да имамо добру сарадњу са Олимпијским центром Јахорина и другим туристичким организацијама, појављујемо с на свим важнијим сајмовима гдје представњљамо туристичке потенцијале и садржаје нашег граада- , каже предсједник Скупштине града.

Лучић истиче да се представници Градске управе не слажу са формирањем Туристичке организације општине Пале, јер сматрају да градска туристичка организација на најбољи могући начин врши промоцију и Пала и свих туристичких дестинација у Источном Сарајеву.

Руководство Града води рачуна и о борачкој популацији. Сва средства намијењена за те сврхе на вријеме су исплаћена.

-Градска управа има веома добру сарадњу са свим институцијама, борачким организацијама, спортским клубовима, невладиним организацијама, удружењима и организацијама из области културе, а наставићемо да и у наредном периоду радимо на задовољство свих грађана Источног Сарајева- , закључио је Лучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    22h 33m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    13h 14m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    22h 33m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    18h 47m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    9h 26m
    0