Izuzetno dobri rezultati rada Gradske uprave u proteklih godinu dana

10.09.2019. 11:06
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

Slavu grada Istočno Sarajevo-Svetog Petra Dabrobosanskog, Gradska uprava Istočno Sarajevo dočekuje sa veoma dobrim rezultatima. O uspješnosti i stabilnosti svjedoče i sjednice gradske skupštine na kojima se najvažnije odluke, bez obzira na političku orijentaciju odbornika, skoro uvijek donose jednoglasno. Jedna od takvih odluka jeste i odluka o kreditnom zaduženju Grada Istočno Sarajevo za realizaciju dvadesetak projekata u svih šest gradskih opština.

-Mislim da smo svoju zakonsku obavezu koordinisanja aktivnosti između opština uspjeli da sprovedemo na dobar način u smislu da pomognemo svim opštinama i omogućimo realizaciju dvadesetak projekata na području cijelog grada. Sve opštine od ovih projekata imaće značajnu korist, naročito kad je riječ o izgradnji infrastrukture- , rekao je predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić u izjavi za Televiziju OSM.

Gradska uprava između dvije slave učestvovala je u organizaciji renomiranih događaja, EYOF-a, najznačajnijeg sportskog događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, kao i Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju, koja je prvi put startovala iz Republike Srpske, odnosno, iz Istočnog Sarajeva.

-Ovi događaji poslali su vrlo lijepu sliku iz Istočnog Sarajeva i pokazali da, što se moglo vidjeti na ceremoniji zatvaranja EYOf-a , možemo organizovati velike evropske i svjetske manifestacije:Vjerujemo da je ovo samo uvertira u još veće sportske događaje koji će narednih godina biti organizovani u našem gradu- , rekao je Lučić.

Mnogo je primjera uspjepnog funkcionisanja uprave Grada Istočno Sarajevo, od gradskog prevoza, do obaveza prema srednjim školama na području grada.

-Kad je riječ o javnom saobraćaju, Grad je u proteklom periodu utrošio više od 300.000 KM, od čega smo dio sredstava usmjerili na realizaciju projekta tzv.pametnog gradskog prevoza. Sve obaveze prema školama, u skladu sa dogovorom sa udruženim opštinama, sprovodimo na vrijeme. Oko 500.000 KM godišnje izdvojimo za materijalne i druge troškove za četiri srednje škole na području grada- , istakao je Lučić.

Lučić je naglasio da je rukovodstvo grada ispunilo sve obaveze i kad je riječ o turističkoj promociji grada.

-Evidentno je da imamo dobru saradnju sa Olimpijskim centrom Jahorina i drugim turističkim organizacijama, pojavljujemo s na svim važnijim sajmovima gdje predstavnjljamo turističke potencijale i sadržaje našeg graada- , kaže predsjednik Skupštine grada.

Lučić ističe da se predstavnici Gradske uprave ne slažu sa formiranjem Turističke organizacije opštine Pale, jer smatraju da gradska turistička organizacija na najbolji mogući način vrši promociju i Pala i svih turističkih destinacija u Istočnom Sarajevu.

Rukovodstvo Grada vodi računa i o boračkoj populaciji. Sva sredstva namijenjena za te svrhe na vrijeme su isplaćena.

-Gradska uprava ima veoma dobru saradnju sa svim institucijama, boračkim organizacijama, sportskim klubovima, nevladinim organizacijama, udruženjima i organizacijama iz oblasti kulture, a nastavićemo da i u narednom periodu radimo na zadovoljstvo svih građana Istočnog Sarajeva- , zaključio je Lučić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    20h 37m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    20h 19m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    21h 13m
    8
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    18h 8m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    17h 10m
    0