Јахорина: Међународна ФИС трка окупила 150 такмичара

25.01.2020. 14:25
0
ИЗВОР: Srna

У Међународној ФИС трци која се одржава овог викенда у нордијском ски-центру "Дворишта" на Јахорини учествоваће 150 такмичара из 11 земаља.

Секретар такмичера Тања Каришик Кошарац рекла је да је 50 такмичара у мушкој и 20 такмичара у женској конкуренцији.

-Ту су и категорије млађих дјечака и дјевојчица од којих неки први пут учествују у међународној трци- навела је Кошарчева и додала да је ово најјаче такмичење које се одржава у последњих 10 година.

Она је напоменуо да су стазе перфектно урађене, да снијега има довољно, те да је технички делегат дао све похвале.

Кошарчева је истакла да је ово такмичење и одличан тест и припрема пред регионално такмичење "Прво првенство Југоисточне Европе у биатлону" које ће бити одржано од 19. до 22. марта на "Двориштима".

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ће улагати у инфраструктуру на "Двориштима" да би се одржавала квалитетна такмичења, као што ће бити у марту Првенство југоисточне Европе.

Репрезентативац Србије Милош Милосављевић навео је да је конкуренција квалитетна, да су стазе одлично урађене, те истакао да ће дати све од себе како би постигао запажене резултате.

Организатор такмичења је Ски-савез БиХ, а технички организатор Смучарски клуб "Романија" са Пала.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану
Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 5m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 28m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 1m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 58m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 49m
    0