Јахорина: Уручена мачевалачка опрема

11.02.2021. 15:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Мачевалачки савез Србије данас је на Јахорини уручио Мачевалачком савезу Републике Српске опрему вриједну више од 10.000 евра, с циљем помоћи развоја ове вјештине у Српској.

Предсједник Мачевалачког савеза Српске Немања Вучетић захвалио је предсједнику Мачевалачког савеза Србије Дејану Руском за донацију и истакао да ова опрема представља значајну помоћ у функционисању клубова и да ће допринијети развоју мачевања у Српској и БиХ.

- Опрема ће олакшати комплетно тренажни процес који се одвија у нашим клубовима- рекао је Вучетић на конференцији за новинаре.

Генерални секретар Мачевалачког савеза Србије Вукашин Стошић рекао је да је опрема прикупљена у сарадњи са Свјетском мачевалачком федерацијом.

- Савез Србије је покренуо акцију и на међународним такмичењима прикупио опрему да би се помогло развоју мачевалачке вјештине- подсјетио је Стошић.

Он је истакао да се овај савез већ неколико година труди да помогне оснивање клубова и савеза.

-Мало је земаља Европе које немају мачевалачке савезе, а БиХ је једна од њих. Драго ми је да имамо прилику да помогнемо- навео је Стошић.

Предсједник Мачевалачког клуба "Романија" из Источног Сарајева Маријана Петронић захвалила је Мачевалачком савезу Србије, који је препознао потребе мачевалачких клубова.

-Донација опреме је вјетар у леђа свим клубовима у Републици Српској којима ће бити лакше, а и мотив више да направе боље резултате у раду. Ово је корак даље до озваничења мачевалачког савеза БиХ, чиме ће мачеваоци овог простора изаћи из анонимности- истакла је Петронићева.

Предсједник Мачевалачког клуба "Пале" са Пала Игор Тошић рекао је да је ријеч о веома вриједној опреми која је значајна за напредак и промоцију овог спорта на подручју Српске и БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    6h 6m
    0
  • Партизан мијења име!
    23h 1m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    6h 13m
    3
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    6h 22m
    0
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    2h 55m
    0