Јакић: Јахорина - највећи потенцијал туристичке организације Пале

03.10.2019. 21:12
0
ИЗВОР: Srna

Туристичка организација /ТО/ Пале представља на Међународном сајму туризма у Новом Саду комплетну туристичку понуду, а прије свега Јахорину као највећи потенцијал, изјавио је Срни директор ове туристичке организације Драган Јакић.

-Осим Јахорине, представићемо и ски-центар Равна планина, Романију, пећину Орловача, али и остале не мале туристичке потенцијале којим општина Пале располаже у овом тренутку-, рекао је Јакић.

Он сматра да је однос цијене и квалитета услуга, које у туристичком смислу нуди општина Пале, потенцијал који се мора максимално искористити.

-Тај потенцијал морамо максимално искористити и привући што већи број туриста, јер су цијене пансиона, ски-пасова и других туристичких услуга знатно ниже у односу на окружење и Европу, а смијем рећи да је квалитет на истом нивоу, а понекад и већи. То је наш дуг и према огромним средствима уложеним у олимпијску планину Јахорину-, рекао је Јакић.

Он је најавио званични почетак зимске сезоне на Јахорини за 13. децембар, додајући да ће 30. новембра спектакуларним концертом на отвореном бити обиљежено званично пуштање гондоле на Јахорини.

Јакић је навео да ће ски-центар Равна планина ове сезоне понудити повољне цијене ски-пасова.

-Равна планина, као релативно млад ски-центар, ове сезоне понудиће цијене ски -пасова које су сигурно 25 одсто јефтиније у односу на Јахорину. Управо то је разлог што је на Равној планини повећан број скијаша, иако је број стаза мањи у односу на Јахорину. Треба рећи да те стазе квалитетом и уређеношћу ни по чему не заостају за јахоринским-, рекао је Јакић.

Он каже да је у плану изградња смјештајних капацитета за пријем скијаша и других туриста на Равној планини.

-У плану је изградња хотелских капацитета на Равној планини, а до тада туристи добар и квалитетан смјештај имају на Палама. На Палама је све више веома комфорних малих хотела, апартмана и пансиона који туристима обезбјеђују угодан и удобан боравак-, рекао је Јакић.

Он је подсјетио да су одбојкаши и одбојкашице репрезентације Србије били на припремама на Палама, гдје су имали изванредне услове.

-Послије припрема на Палама и једни и други су освојили златне медаље на европским шампионатима. Дали смо им најбоље могуће услове када је ријеч о смјештају и тренинзима у дворанама. Треба истаћи да су им Паљани у сваком тренутку припрема пружили срдачност и гостољубивост-, рекао је Јакић.

Он је подсјетио да су одбојкаши и одбојкашице Србије три године заредом боравили на припремама на Палама.

На 52. Међународном сајму туризма у Новом Саду посјетиоцима и пословним људима представљају се, осим туристичких организација и хотелијера из Српске, и Туристичка организација Републике Српске /ТОРС/, као и Привредна комора Српске.

ТОРС своју понуду представља на штанду Туристичке организације Војводине, а Привредна комора на штанду Привредне коморе Војводине.

Међународни сајам туризма, који је отворен јутрос, трајаће до 5. октобра.

Коментари 0
Повезане вијести
Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    15h 40m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    5h 36m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    17h 27m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    13h 7m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    16h 27m
    0