Јанош Пеликан – побједник друге етапе

31.07.2019. 20:07
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Побједник друге етапе Међународне бициклистичке “Трке кроз Србију” је члан мађарског тима “Панона” Јанош Жомбор Пеликан /Janos Zsombor Pelikan/ који је етапу од Јахорине до Прибоја превезао за три часа 11 минута и 19 секунди, саопштио је организатор ове спортске манифестације.
Жуту мајицу – водећег у укупном пласману и послије другог дана трке задржао је италијански бициклиста Енрико Салвадор /Enrico Salvador/.

Мађарски бициклиста имао је највише снаге у етапи дугој 142 километра, а готово половина те дионице била је изузетно тешка и много је више одговарала брдским возачима.

“Трудио сам се да возим агресивно од самог старта, нападао сам на прва два брда и видио да имам шансу. У финишу сам имао и мало среће, али мислим да сам је заслужио, јер сам стварно дао све од себе”, рекао је Пеликан.

Иза њега су кроз циљ прошли Моран Вермулен /Моран Вермулен/ из аустријског тима “ВСА КТМ”, те возач италијанског тима “Мито” Давид Бауће /Давиде Бауце/.

Највише разлога за задовољство имао је побједник прве етапе Салвадор, који је стигао у главној групи и повећао предност у генералном пласману са двије на четири секунде испред земљака Матеа Ђина Пегорара /Маттео Гино Пегораро/.

Сутра су на програму “Трке кроз Србију” двије полуетапе, а времена ће се на крају сабрати у једну. Прва се вози на Златибору, а затим ће караван бити транспортован до Мионице, гдје ће у вечерњим часовима бициклисти поново на друм.

Посљедња етапа на програму је у петак од Мионице до Пожаревца.

Међународна бициклистичка “Трка кроз Србију” у којој је 150 учесника из тридесетак земаља стартовала је јуче из Источног Сарајева. То је први пут да ово такмичење почиње из Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Спорт и хуманост: ТК “Фоча” и ПСД “Вучја стопа” помогли лијечење Сергеја и Огњена Спорт и хуманост: ТК “Фоча” и ПСД “Вучја стопа” помогли лијечење Сергеја и Огњена
Џудисти "Олимпика" богатији за једанаест медаља Џудисти "Олимпика" богатији за једанаест медаља
Велики дан за српски спорт Велики дан за српски спорт
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    11h 51m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    15h 15m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    10h 44m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    2h 21m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    13h 36m
    0