Janoš Pelikan – pobjednik druge etape

31.07.2019. 20:07
0
IZVOR: nezavisne.com

Pobjednik druge etape Međunarodne biciklističke “Trke kroz Srbiju” je član mađarskog tima “Panona” Janoš Žombor Pelikan /Janos Zsombor Pelikan/ koji je etapu od Jahorine do Priboja prevezao za tri časa 11 minuta i 19 sekundi, saopštio je organizator ove sportske manifestacije.
Žutu majicu – vodećeg u ukupnom plasmanu i poslije drugog dana trke zadržao je italijanski biciklista Enriko Salvador /Enrico Salvador/.

Mađarski biciklista imao je najviše snage u etapi dugoj 142 kilometra, a gotovo polovina te dionice bila je izuzetno teška i mnogo je više odgovarala brdskim vozačima.

“Trudio sam se da vozim agresivno od samog starta, napadao sam na prva dva brda i vidio da imam šansu. U finišu sam imao i malo sreće, ali mislim da sam je zaslužio, jer sam stvarno dao sve od sebe”, rekao je Pelikan.

Iza njega su kroz cilj prošli Moran Vermulen /Moran Vermulen/ iz austrijskog tima “VSA KTM”, te vozač italijanskog tima “Mito” David Bauće /Davide Bauce/.

Najviše razloga za zadovoljstvo imao je pobjednik prve etape Salvador, koji je stigao u glavnoj grupi i povećao prednost u generalnom plasmanu sa dvije na četiri sekunde ispred zemljaka Matea Đina Pegorara /Matteo Gino Pegoraro/.

Sutra su na programu “Trke kroz Srbiju” dvije poluetape, a vremena će se na kraju sabrati u jednu. Prva se vozi na Zlatiboru, a zatim će karavan biti transportovan do Mionice, gdje će u večernjim časovima biciklisti ponovo na drum.

Posljednja etapa na programu je u petak od Mionice do Požarevca.

Međunarodna biciklistička “Trka kroz Srbiju” u kojoj je 150 učesnika iz tridesetak zemalja startovala je juče iz Istočnog Sarajeva. To je prvi put da ovo takmičenje počinje iz Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sport i humanost: TK “Foča” i PSD “Vučja stopa” pomogli liječenje Sergeja i Ognjena Sport i humanost: TK “Foča” i PSD “Vučja stopa” pomogli liječenje Sergeja i Ognjena
Džudisti "Olimpika" bogatiji za jedanaest medalja Džudisti "Olimpika" bogatiji za jedanaest medalja
Veliki dan za srpski sport Veliki dan za srpski sport
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    4h 14m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 58m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    19h 11m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    15h 25m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    20h 17m
    0