Јавни позив за пријаву вокалних солиста на Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023.“

02.06.2023. 17:29
0
ИЗВОР: katera.news

Јавна установа Центар за културу и информисање Источна Илиџа покреће међународни Омладински музички фестивал у Источној Илиџи, који ће употпунити културни и забавни садржај за младе.

Планирано је да фестивал окупи младе, талентоване вокалне извођаче, узраста од шестог разреда основних до четвртог разреда средњих школа из Босне и Херцеговине и Србије у школској 2022/23. години.

Како су навели из Центра за културу и информисање Источна Илиџа, такмичари ће имати сву потребну стручну подршку од стране Центра за културу и информисање, професора музике и стручњака који ће бити укључени у пројекат, а за најбоље су предвиђене вриједне награде.

Како додају, резултати овог пројекта се неће огледати само у организацији фестивала, већ ће то бити широки дијапазон који укључује дуготрајно промовисање младих извођача кроз једну врсту такмичења прије фестивала.

Фестивал није замишљен као класично музичко такмичење, већ као својеврсан процес професионалног усавршавања и педагошког рада.

- Уз продукцијску помоћ нашег Центра ући ћемо у процес одабира такмичара за фестивал, који је осмишљен тако да наша продукција професионално снима такмичаре у њиховим наступима и да се креира медијски садржај који би у сарадњи са телевизијским кућама емитовали као музичко такмичење што ће бити први и једини овакав медијски садржај у нашем граду. Kултурно умјетнички програм Фестивала биће употпуњен и наступима већ афирмисаних и популарних музичких састава и извођача – поручили су из ове Установе, истичући да је циљ да фестивал прерасте у традиционални.

На линку можете пронаћи Пријаву за аудицију и сагласности које је потребно да потпишу родитељи за малољетне такмичаре.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
Сјећање: Шест година без Милана Микана Кнежевића Сјећање: Шест година без Милана Микана Кнежевића
Инфраструктурни пројекти приоритет општине Источна Илиџа Инфраструктурни пројекти приоритет општине Источна Илиџа
Најчитаније
 • Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча
  19h 21m
  0
 • Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
  21h 12m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  22h 44m
  3
 • Најава прекида водоснабдијевања за сутра
  14h 23m
  0
 • Шулић открио производe којима ће бити снижене цијене у Српској
  16h 4m
  4