Javni poziv za prijavu vokalnih solista na Omladinski muzički festival „Istočna Ilidža 2023.“

02.06.2023. 17:29
0
IZVOR: katera.news

Javna ustanova Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža pokreće međunarodni Omladinski muzički festival u Istočnoj Ilidži, koji će upotpuniti kulturni i zabavni sadržaj za mlade.

Planirano je da festival okupi mlade, talentovane vokalne izvođače, uzrasta od šestog razreda osnovnih do četvrtog razreda srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i Srbije u školskoj 2022/23. godini.

Kako su naveli iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, takmičari će imati svu potrebnu stručnu podršku od strane Centra za kulturu i informisanje, profesora muzike i stručnjaka koji će biti uključeni u projekat, a za najbolje su predviđene vrijedne nagrade.

Kako dodaju, rezultati ovog projekta se neće ogledati samo u organizaciji festivala, već će to biti široki dijapazon koji uključuje dugotrajno promovisanje mladih izvođača kroz jednu vrstu takmičenja prije festivala.

Festival nije zamišljen kao klasično muzičko takmičenje, već kao svojevrsan proces profesionalnog usavršavanja i pedagoškog rada.

- Uz produkcijsku pomoć našeg Centra ući ćemo u proces odabira takmičara za festival, koji je osmišljen tako da naša produkcija profesionalno snima takmičare u njihovim nastupima i da se kreira medijski sadržaj koji bi u saradnji sa televizijskim kućama emitovali kao muzičko takmičenje što će biti prvi i jedini ovakav medijski sadržaj u našem gradu. Kulturno umjetnički program Festivala biće upotpunjen i nastupima već afirmisanih i popularnih muzičkih sastava i izvođača – poručili su iz ove Ustanove, ističući da je cilj da festival preraste u tradicionalni.

Na linku možete pronaći Prijavu za audiciju i saglasnosti koje je potrebno da potpišu roditelji za maloljetne takmičare.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U Istočnoj Ilidži cijena centralnog grijanja za predstojeću sezonu niža u odnosu na prethodnu U Istočnoj Ilidži cijena centralnog grijanja za predstojeću sezonu niža u odnosu na prethodnu
Pojačane vojne aktivnosti tokom noći u blizini aerodroma Pojačane vojne aktivnosti tokom noći u blizini aerodroma
Obavještenje o prijemu zahtjeva kategorisanih boraca VRS na jedinstveni mjesečni borački dodatak Obavještenje o prijemu zahtjeva kategorisanih boraca VRS na jedinstveni mjesečni borački do...
Najčitanije
 • "Dani tikve" okupili veliki broj izlagača i posjetilaca (FOTO)
  10h 41m
  0
 • Najveću tikvu uzgojila Bojana Milanović iz Prijepolja
  10h 15m
  0
 • Aktivan humanitarni broj 17092 za našu Magdalenu!
  14h 58m
  0
 • Svete mučenice Vera, Nada i Ljubav i majka im Sofija
  16h 15m
  0
 • Tijela trojice Srba ubijenih u Banjskoj predata porodicama
  10h 7m
  1