Javni poziv za prijavu vokalnih solista na Omladinski muzički festival „Istočna Ilidža 2023.“

02.06.2023. 17:29
0
IZVOR: katera.news

Javna ustanova Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža pokreće međunarodni Omladinski muzički festival u Istočnoj Ilidži, koji će upotpuniti kulturni i zabavni sadržaj za mlade.

Planirano je da festival okupi mlade, talentovane vokalne izvođače, uzrasta od šestog razreda osnovnih do četvrtog razreda srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i Srbije u školskoj 2022/23. godini.

Kako su naveli iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, takmičari će imati svu potrebnu stručnu podršku od strane Centra za kulturu i informisanje, profesora muzike i stručnjaka koji će biti uključeni u projekat, a za najbolje su predviđene vrijedne nagrade.

Kako dodaju, rezultati ovog projekta se neće ogledati samo u organizaciji festivala, već će to biti široki dijapazon koji uključuje dugotrajno promovisanje mladih izvođača kroz jednu vrstu takmičenja prije festivala.

Festival nije zamišljen kao klasično muzičko takmičenje, već kao svojevrsan proces profesionalnog usavršavanja i pedagoškog rada.

- Uz produkcijsku pomoć našeg Centra ući ćemo u proces odabira takmičara za festival, koji je osmišljen tako da naša produkcija profesionalno snima takmičare u njihovim nastupima i da se kreira medijski sadržaj koji bi u saradnji sa televizijskim kućama emitovali kao muzičko takmičenje što će biti prvi i jedini ovakav medijski sadržaj u našem gradu. Kulturno umjetnički program Festivala biće upotpunjen i nastupima već afirmisanih i popularnih muzičkih sastava i izvođača – poručili su iz ove Ustanove, ističući da je cilj da festival preraste u tradicionalni.

Na linku možete pronaći Prijavu za audiciju i saglasnosti koje je potrebno da potpišu roditelji za maloljetne takmičare.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    6h 38m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    23h 48m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    2h 4m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    2h 14m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    2h 19m
    0