Javni poziv za prijavu vokalnih solista na Omladinski muzički festival „Istočna Ilidža 2023.“

02.06.2023. 17:29
0
IZVOR: katera.news

Javna ustanova Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža pokreće međunarodni Omladinski muzički festival u Istočnoj Ilidži, koji će upotpuniti kulturni i zabavni sadržaj za mlade.

Planirano je da festival okupi mlade, talentovane vokalne izvođače, uzrasta od šestog razreda osnovnih do četvrtog razreda srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i Srbije u školskoj 2022/23. godini.

Kako su naveli iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, takmičari će imati svu potrebnu stručnu podršku od strane Centra za kulturu i informisanje, profesora muzike i stručnjaka koji će biti uključeni u projekat, a za najbolje su predviđene vrijedne nagrade.

Kako dodaju, rezultati ovog projekta se neće ogledati samo u organizaciji festivala, već će to biti široki dijapazon koji uključuje dugotrajno promovisanje mladih izvođača kroz jednu vrstu takmičenja prije festivala.

Festival nije zamišljen kao klasično muzičko takmičenje, već kao svojevrsan proces profesionalnog usavršavanja i pedagoškog rada.

- Uz produkcijsku pomoć našeg Centra ući ćemo u proces odabira takmičara za festival, koji je osmišljen tako da naša produkcija profesionalno snima takmičare u njihovim nastupima i da se kreira medijski sadržaj koji bi u saradnji sa televizijskim kućama emitovali kao muzičko takmičenje što će biti prvi i jedini ovakav medijski sadržaj u našem gradu. Kulturno umjetnički program Festivala biće upotpunjen i nastupima već afirmisanih i popularnih muzičkih sastava i izvođača – poručili su iz ove Ustanove, ističući da je cilj da festival preraste u tradicionalni.

Na linku možete pronaći Prijavu za audiciju i saglasnosti koje je potrebno da potpišu roditelji za maloljetne takmičare.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Služen parastos za poginule borce iz Kasindola (FOTO) Služen parastos za poginule borce iz Kasindola (FOTO)
Udruženje amputiraca iz Istočnog Sarajeva dvanaesti put kreće na hodočašću do Ostroga Udruženje amputiraca iz Istočnog Sarajeva dvanaesti put kreće na hodočašću do Ostroga
Prijem za dječake i trenere iz Škole fudbala “Tango”, pobjednike kupa u Norveškoj Prijem za dječake i trenere iz Škole fudbala “Tango”, pobjednike kupa u Norveškoj
Najčitanije
 • Kosovski novomučenik otac Hariton
  17h 2m
  1
 • Preminuo mladi golman reprezentacije Crne Gore
  13h 9m
  0
 • Održan Sabor izvornog pjevanja
  6h 48m
  0
 • Služen parastos za poginule borce iz Kasindola (FOTO)
  14h 52m
  2
 • Šehovac: Helez svojim izjavama želi dobiti više glasova na lokalnim izborima
  12h 57m
  16