Једночасовни штрајк упозорења - Синдикат тражи повећање цијене рада

15.11.2021. 10:05
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник синдикалне организације соколачког Шумског газдинства "Романија" Славица Елез рекла је да је јутрошњи штрајк упозорења само синдикални вид борбе у којој траже повећање цијене рада и да није уперен ни против директора ни против било које организационе јединице.

Елезова је рекла новинарима да је штрајк одржан јутрос од 7.00 до 8.00 часова на радним мјестима у соколачком Газдинству, да траже да се цијена рада повећа на 150 КМ, а замјерка Управи "Шума Српске" је и та што није дошло до преговора.

Елезова, која је и потпредсједник Јединствене удружене синдикалне организације у "Шумама Српске", напоменула је да су преговори синдиката са Управом заказани за сутра у Бањалуци, али да је проблем план за 2022. који се ради у организационим дјеловима управо по смјерницама Управе "Шума Српске" гдје цијена рада "стоји" од 130 КМ.

Она није жељела да се овај штрајк погрешно протумачи, те је појаснила да се упозорење не односи на директоре организационих дијелова јер они и нису ни преговарачи са синдикатом већ је то ниво Управе.

- Искрено се надам и, по изјави генералног директора `Шума`, очекујем неко позитивно рјешење - поручила је Елезова и додала да је исти штрајк упозорења одржан и у Шумској урави "Источни Стари Град" која са Газдинством "Романија" чини један организациони дио у "Шумама Српске".

Уколико не дође до позитивних преговора, Елезова је рекла да имају планиране потезе, од штрајкова упозорења до генералног.

Елезова је навела да директор Газдинства "Романија" улаже максимум напора по питању газдовања, али је затекао много проблема, који се већ рјешавају у добром правцу.

Она сматра да је нови моменат то што запосленима у организационим дијеловима истиче Колективни уговор који је на снази још мјесец дана, а указала је и на на проблем тржишта.

Коментари 0
Повезане вијести
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 31m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 45m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 35m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 50m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 33m
    0