Jednočasovni štrajk upozorenja - Sindikat traži povećanje cijene rada

15.11.2021. 10:05
0
IZVOR: SRNA

Predsjednik sindikalne organizacije sokolačkog Šumskog gazdinstva "Romanija" Slavica Elez rekla je da je jutrošnji štrajk upozorenja samo sindikalni vid borbe u kojoj traže povećanje cijene rada i da nije uperen ni protiv direktora ni protiv bilo koje organizacione jedinice.

Elezova je rekla novinarima da je štrajk održan jutros od 7.00 do 8.00 časova na radnim mjestima u sokolačkom Gazdinstvu, da traže da se cijena rada poveća na 150 KM, a zamjerka Upravi "Šuma Srpske" je i ta što nije došlo do pregovora.

Elezova, koja je i potpredsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije u "Šumama Srpske", napomenula je da su pregovori sindikata sa Upravom zakazani za sutra u Banjaluci, ali da je problem plan za 2022. koji se radi u organizacionim djelovima upravo po smjernicama Uprave "Šuma Srpske" gdje cijena rada "stoji" od 130 KM.

Ona nije željela da se ovaj štrajk pogrešno protumači, te je pojasnila da se upozorenje ne odnosi na direktore organizacionih dijelova jer oni i nisu ni pregovarači sa sindikatom već je to nivo Uprave.

- Iskreno se nadam i, po izjavi generalnog direktora `Šuma`, očekujem neko pozitivno rješenje - poručila je Elezova i dodala da je isti štrajk upozorenja održan i u Šumskoj uravi "Istočni Stari Grad" koja sa Gazdinstvom "Romanija" čini jedan organizacioni dio u "Šumama Srpske".

Ukoliko ne dođe do pozitivnih pregovora, Elezova je rekla da imaju planirane poteze, od štrajkova upozorenja do generalnog.

Elezova je navela da direktor Gazdinstva "Romanija" ulaže maksimum napora po pitanju gazdovanja, ali je zatekao mnogo problema, koji se već rješavaju u dobrom pravcu.

Ona smatra da je novi momenat to što zaposlenima u organizacionim dijelovima ističe Kolektivni ugovor koji je na snazi još mjesec dana, a ukazala je i na na problem tržišta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nada Tošić - majstor starinske izrade narodnih nošnji (FOTO) Nada Tošić - majstor starinske izrade narodnih nošnji (FOTO)
U Istočnom Starom Gradu krv dao 21 dobrovoljni davalac U Istočnom Starom Gradu krv dao 21 dobrovoljni davalac
Brza cesta Bijeljina-Sokolac - projekat od strateškog interesa Brza cesta Bijeljina-Sokolac - projekat od strateškog interesa
Najčitanije
 • Testament Makse Despića
  10h 41m
  0
 • Otac ubio sina, pa izvršio samoubistvo
  9h 15m
  0
 • Dječak Dragoljub Jeličić, junak bitke za Beograd
  10h 44m
  0
 • U BiH uhapšeno 36 lica
  8h 58m
  0
 • Doktor Babić prebačen na liječenje u Mostar
  7h 32m
  0