Јелена Триван, нови амбасадор Даун синдром центра

06.09.2024. 10:56
0
ИЗВОР: katera.news

У оквиру Експресивног арт кампа на Јахорини, Даун синдром центар Бања Лука уприличио је једнодневну манифестацију на којој је Јелени Триван додијељена повеља за амбасадора овог центра за просторе Србије, Косова и Метохије

Генералној директорици компаније м:тел Јелени Триван уручена је повеља амбасадора Даун синдром центра за просторе Србије, Косова и Метохије, у оквиру манифестације „Могу Хоћу Знам“ која је одржана на Јахорини у организацији овог центра.

Манифестацији су присуствовали штићеници овог центра, али и људи који им свесрдно помажу годинама уназад, попут Јелене Триван, којој је припала ова специјална титула. 

- До сада сам у животу имала прилику носити разне титуле, али амбасадор до сада нисам била, тако да ми је ово заиста велика част и привилегија. И, искрено, већа ми је привилегија да будем амбасадор ове деце, који су временом постали  моји пријатељи, као и пријатељи мојих колега из м:тел-а, него онај други, званични. Са овим људима смо се саживели, са њиховим мукама и радостима, тако да ми је драго и велика част да са њима проводим време и кад играмо фудбал заједно или сада овде на Јахорини када се дружимо, кувамо, садимо… Све то обележава трајно наше пријатељство, а сада формално моју обавезу да се о њима старам док год сам жива, колико год могу - нагласила је Триван.

У част именовања амбасадора, на врху Јахорине биће засађене саднице дрвета гинко билоба, а између осталих садржаја којима су овога дана могле да присуствују званице, одржана је и радионица кувања, те је и нова амбасадорка, заједно са другарима из центра, учестовала у њој.

Да је ова блискост обострана, говоре и ријечи директора овог центра Зорана Јелића, који је у име свих корисника и чланова Центра упутио поруку: „Особе са синдромом даун из овог центра су осјетили да их Јелена Триван воли управо онаквим какви они јесу, осјетили су њену искреност, доброту и племенитост“.

У оквиру манифестације уприличена је и дод‌јела златних повеља захвалности, као и представа, те плесна ревија, поетске, ликовне, музичке и куварске радионице.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови Galaxy преклопни телефони са ексклузивним футролама на поклон Нови Galaxy преклопни телефони са ексклузивним футролама на поклон
Откријте свијет електричних тротинета у м:тел понуди Откријте свијет електричних тротинета у м:тел понуди
Дупле гиге и нови телефон! Дупле гиге и нови телефон!
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 57m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 39m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 7m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 28m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 37m
    0