Јелена Тривић кандидат опозиције за градоначелника Бањалуке

22.06.2020. 17:19
0
ИЗВОР: Srpska.info

Потпредсједница ПДП Јелена Тривић биће кандидат опозиционог блока странака за градоначелника Бањалуке, ексклузивно сазнаје Српскаинфо.

Упућени извори блиски врху опозиционих странака тврде да је ових дана ријешена дилема и да ће Тривићева извјесно бити кандидат, а осим најужег руководства ПДП, овај избор подржао је и предсједник СДС Мирко Шаровић.

– Руководству ПДП остало је да ту вијест званично саопшти и Драшку Станивуковићу, који је већ двије године важио као најозбиљнији кандидат, док је Тривићева чекала своју прилику из другог плана. Ипак, у врху ПДП је процијењено да Тривићева фигурира као неко ко би могао обезбиједити подршку ширег круга бирача, за разлику од Станивуковића који има ужу циљну групу – тврде наши саговорници.

Према њиховим ријечима, за одлуку, за сада, зна изузетно узак круг људи, прије свега из бојазни од реакције Станивуковића, који се већ двије године, интензивним радом на терену, припрема за улазак у кандидатуру. Они указују да ова одлука представља својеврсно изненађење поготово што је једногласном одлуком Градског одбора ПДП још из децембра 2018. године одлучено да ће кандидат бити Станивуковић.

– За ту одлуку гласала је и сама Тривићева, свјесна да је Драшко на терену направио чудо – наводе наши извори.

Према сазнањима Српскаинфо, одлука о томе ко ће бити кандидат опозиције требало би да буде саопштена кроз неколико дана, а чека се сједница Главног одбора ПДП на којој се очекује пеглање односа између Тривићеве и шефа Клуба посланика ПДП у НСРС Перице Бундала.

– Тренутно, због ограничења јавног окупљања, није могуће сазвати сједницу Главног одбора на којој се очекује да буду “измирени” Тривићева и Бундало, који су се сукобили око позиције шефа клуба – тврде наши извори.

У изјави за Српскаинфо, Јелена Тривић ову информацију није ни потврдила, ни демантовала.

– Не желим ништа да коментаришем док званично не буде познато име кандидата за градоначелника – рекла је Тривићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 18m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 31m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 2m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 25m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 22m
    0