Јоаникије: Црногорски Устав највише кршио онај ко је требао да га брани

07.09.2021. 10:20
0
ИЗВОР: Срна

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је да је црногорски Устав највише кршио онај који је требао највише да га брани.

Митрополит Јоаникије, који је устоличен у манастиру на Цетињу упркос насилним протестима црногорских "комита", које је подржао црногорски предсједник Мило Ђукановић, рекао је да је водио рачуна само о једном, а то је да ли они који осправају право Српске православне цркве раде по закону.

- Ако је некоме стало да се устоличење не догоди, да то не буде у Цетињском манастиру, он то може да оспори судским путем. Ово је земља у којој треба да се поштују Устав и закон. Нажалост, онај ко би највише требало да штити Устав, највише га је и кршио -  рекао је митрополит Јоаникије у интервјуу који ће бити емитован вечерас у 20.00 часова на РТС-у.

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије је у Цетињском манастиру устоличен у недјељу, 5. септембра, на литургији коју је служио Његова светост патријарх српски Порфирије.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Данас Теодорова субота Данас Теодорова субота
Нацрт закона о родном идентитету угрожава светињу живота и људско достојанство Нацрт закона о родном идентитету угрожава светињу живота и људско достојанство
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 0m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 14m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 4m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 19m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 2m
    0