Јокић проглашен за најбољег спортисту Колорада у 2020. години

09.02.2021. 11:47
0
ИЗВОР: Танјуг

Српски кошаркаш Никола Јокић наставио је да скупља награде захваљујући сјајним партијама у НБА лиги. Јокић годинама доминира у дресу Денвера, па и не чуди што су водеће спортске институције у Колораду, држави у којој се налазе Нагетси, препознали његов допринос. Јокић је проглашен за најбољег спортисту Колорада у 2020. години у избору Спортске куће славних те америчке државе.

У образложењу одлуке наведено је да је Никола признање заслужио сјајном сезоном коју је имао у најјачој лиги свијета, гдје је просјечно по мечу биљежио 19,9 поена, скоро 10 скокова и седам асистенција.

Са "грумењем" је играо у финалу Западне конференције, гдје су их зауставили каснији шампиони Лос Анђелес лејкерси.

Јокић ће награду добити 29. септембра на свечаној церемонији поводом 56-огодишњег избора у Спортску кућу славних Колорада.

Извјесно је да ће се и он једнога дана наћи међу изабранима, а ту су имена попут Пејтона Менинга, Линдзи Вон, Беки Хемон, Чонсија Билапса, Отиса Армстронга...

Српски центар од почетка нове сезоне игра још боље и просјечно биљежи трипл-дабл у категоријама поени, скокови и асистенције, што му је донијело високу, трећу позицију у гласању за Ол-стар петорке.

Коментари 0
Повезане вијести
Јокић трећи пут МВП НБА лиге Јокић трећи пут МВП НБА лиге
Ни ове седмице нема одлуке о МВП награди Ни ове седмице нема одлуке о МВП награди
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    22h 28m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    23h 6m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    10h 4m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    11h 51m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    10h 51m
    0