Јокићев нови трипл-дабл, изједначио се са Леброном на вјечној листи

31.10.2023. 08:45
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Кошаркаши „Денвера“ уписали су и четврти тријумф на старту нове НБА сезоне, савладавши на свом терену екипу „Јуте џеза“ са 110:102. Никола Јокић остварио је и други трипл-дабл у сезони - 27 поена, 10 скокова и 11 асистенција.

Шампион НБА лиге, екипа „Денвер нагетса“, остварила је и четврту побједу у исто толико одиграних утакмица у новој сезони, а у "Бол арени" савладана је екипа „Јуте“ 110:102.

Никола Јокић, који је проглашен за играча недјеље у Западној конференцији НБА лиге, поново је био најбољи појединац утакмице, а српски центар уписао је и други трипл-дабл у сезони, пошто је уз 27 поена имао и 10 скокова и 11 асистенција.

Истовремено, Јокићу је то био и 107. троструки-двоструки учинак у НБА лиги, чиме се на четвртом мјесту вјечне листе изједначио са Лаброном Џејмсом.

„Нагетси“ су суверено дошли до тријумфа против Џеза, контролисали су резултат током цијеле утакмице - већ у првој дионици стекли су двоцифрену предност и нису је испуштали до краја.

Гости су у посљедњој четвртини у два наврата прилазили на минус пет, али су „Нагетси“ у сваком тренутку имали спреман одговор, предвођени сјајним Јокићем и на крају су дошли до новог тријуфа, без пораза у новој сезони.

Поред Јокића, у екипи Мајкла Мелоуна истакли су се Арон Гордон са 21 поеном и Џамал Мари са 18 поена и 14 асистенција, док је у екипи „Јуте“ Лаури Марканен убацио убацио 27 поена и 14 скокова.

„Денвер“ је први на табели Западне конкуренције са максималним учинком 4-0, док је „Јута“ на 13. позицији са скором 1-3.

Коментари 0
Повезане вијести
"Јокић третира НБА као посао од девет до пет" "Јокић третира НБА као посао од девет до пет"
Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић
Јокић трећи пут МВП НБА лиге Јокић трећи пут МВП НБА лиге
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 58m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    5h 26m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    18h 36m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    19h 8m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    17h 27m
    0