Још данас пријаве вокалних солиста на Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023.“

16.06.2023. 09:24
0
ИЗВОР: katera.news

Остао је још један дан за пријаву вокалних солиста на Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023, који организује Јавна установа Центар за културу и информисање Источна Илиџа.

Планирано је да фестивал окупи младе, талентоване вокалне извођаче, узраста од шестог разреда основних до четвртог разреда средњих школа из Босне и Херцеговине и Србије у школској 2022/23. години.

Како су навели из Центра за културу и информисање Источна Илиџа, такмичари ће имати сву потребну стручну подршку Центра за културу и информисање, професора музике и стручњака који ће бити укључени у пројекат, а за најбоље су предвиђене вриједне награде.

Како додају, резултати овог пројекта се неће огледати само у организацији фестивала, већ ће то бити широки дијапазон који укључује дуготрајно промовисање младих извођача кроз једну врсту такмичења прије фестивала.

Фестивал није замишљен као класично музичко такмичење, већ као својеврсан процес професионалног усавршавања и педагошког рада.

- Уз продукцијску помоћ нашег Центра ући ћемо у процес одабира такмичара за фестивал, који је осмишљен тако да наша продукција професионално снима такмичаре у њиховим наступима и да се креира медијски садржај који би у сарадњи са телевизијским кућама емитовали као музичко такмичење што ће бити први и једини овакав медијски садржај у нашем граду. Kултурно умјетнички програм Фестивала биће употпуњен и наступима већ афирмисаних и популарних музичких састава и извођача – поручили су из ове Установе, истичући да је циљ да фестивал прерасте у традиционални.

На линку можете пронаћи Пријаву за аудицију и сагласности које је потребно да потпишу родитељи за малољетне такмичаре.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Аграрни фонд Источног Сарајева: Јавни позив за додјелу сјеменских пакета Аграрни фонд Источног Сарајева: Јавни позив за додјелу сјеменских пакета
Грађани Српске који планирају замјену дотрајале столарије, фасаде или система гријања - могу рачунати на помоћ Грађани Српске који планирају замјену дотрајале столарије, фасаде или система гријања - мо...
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    13h 36m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    14h 20m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    18h 25m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    18h 29m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    3h 56m
    0