Још пет пресретача на путевима Српске

17.08.2020. 11:37
0
ИЗВОР: ATV

Министарство унутрашњих послова Републике Српске проводи појачане превентивне, али репресивне активности с циљем одржавања повољног стања безбједности у саобраћају и у ту сврху од данас ће се на путевима Републике Српске наћи још пет необиљежених службених возила са уграђеним радарским камерама, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Циљ је да се на овај начин спријечи прекорачење брзине кретања возила у саобраћају, која је и најчешћи узрок тешких саобраћајних незгода на подручју Републике Српске

Дакле, у контролама саобраћаја на путевима Републике Српске активно је укупно седам тзв. пресретача (2 пресретача су активна још од јула 2019. године), а очекује се да ће у наредном периоду бити завршена уградња мобилних радара у још пет службених возила МУП-а Републике Српске. 

У питању су савремени уређаји који имају могућност да мјере брзину кретања возила у долазном и одлазном смјеру, односно брзину возила са којима се мимоилазе и брзину возила иза којих се крећу у истом смјеру. Радарски уређај користи 3Д радарску трацкинг антену, као и одговарајуће камере за детектовање регистарских таблица и прекршаја, те има могућност рада у два мода, мировању и покрету. Сваки прекршај евидентира се фотографијом и видеом записом. 

Министарство унутрашњих послова проводи камапњу „Вози опрезно – путуј безбједно“ чији је циљ да сви учесници у саобраћају одговорним понашањем допринесу повољнијем стању у области безбједности саобраћаја.

Коментари 0
Повезане вијести
Опрез при паљењу ватре на отвореном Опрез при паљењу ватре на отвореном
Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем
Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 48m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 32m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 16m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 22m
    0