Јован Матовић ученик генерације ОШ „Србија“ у Палама

08.06.2021. 08:32
0
ИЗВОР: СРНА

Ученик генерације у Основној школи "Србија" у Палама је Јован Матовић, који је од првог до деветог разреда остварио завидне резултате.

Директор Основне школе "Србија" Сања Марковић рекла је новинарима да генерација броји 73 ученика, подијељена у четири одјељења - три у централној школи и једно подручно одјељење у Подграбу.

- Имали смо шест вуковаца, од којих је и ђак генерације наше школе Јован Матовић. Он је од првог до деветог разреда на свим пољима остваривао сјајне резултате - рекла је Марковићева и пожељела матурантима да буду срећни.

Матовић је рекао да је много труда и рада уложио да би постигао резултате, те захвалио наставницима, учитељима и родитељима који су га подржавали.

Он је додао да ће образовање наставити у Средњошколском центру на Палама, уписаће Гимназију - информатички смијер.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је задовољство што је вечерас присуствовао додјели награда на Палама, у општини која је по броју становника највећа у граду.

- То је општина која има двије примарне школе, односно, школе у урбаном дијелу, које имају своја подручна одјељења. Основна школа `Србија` можда је једна од најмлађих и најорганизованијих школа у саставу града Источно Сарајево, која носи тај назив управо због тога што је Србија помогла њену изградњу, као што је помогла и многе пројекте у граду - истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, нови, већи број младих, образованијих, едукованих који крећу у средњошколско образовање донијеће нову снагу и развој овога града.

Ћосић је матурантима пожелио сву срећу, а ученик генерације му је рекао да ће уписати информатичку гимназију, што је у складу са новим трендовима друштва.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је матурантима завршетак основног образовања, те нагласио да локална заједница подржава сва такмичења, одласке на ексурзије које организују основне школе, а тако ће бити и у будућности.

Југовић је истакао да су матуранти понос општине Пале, Сарајевско-романијске регије и града Источно Сарајево. 

Коментари 0
Повезане вијести
Почели "Дани Филозофског факултета" Почели "Дани Филозофског факултета"
Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО) Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО)
Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани! Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 20m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    8h 55m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    11h 9m
    0
  • Обавјештење о повременој обустави саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
    3h 27m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    11h 57m
    0