Југовић и Ћутук разговарали о сарадњи двије сусједне општине

13.01.2021. 13:37
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Пале Бошко Југовић и начелник федералне општине Пале-Прача Алмин Ћутук разговарали су данас о наставку успјешне сарадње у туризму, привреди, пољопривреди, као и осталим заједничким областима ових локалних заједница.

Југовић је честитао новоизабраном начелнику федералне општине Пале-Прача за постигнути изборни резултат, те изразио наду да ће убудуће заједнички радити на унапређењу својих локалних заједница.

- На састанку смо дефинисали који су то циљеви, теме и гдје можемо заједнички наступити када је ријеч о приступним фондовима и аплицирању према одређеним фондовима. Биће много тога заједничког, али вријеме ће показати које су то посебне циљне групе како би могли помоћи и заједнички наступати - изјавио је Југовић новинарима.

Ћутук је рекао да је данашња прва радна посјета само једна у низу које ће се десити у наредном периоду, те да је са Југовићем договорио да имају добру сусједску сарадњу, јер су двије општине које граниче.

Он је навео да ће сарађивати када је ријеч о повратницима из Републике Српске и ФБиХ, а рјешаваће инфраструктурна и остала питања како би се повратници могли вратити у своје матичне општине.

- Путна комуникација је јако битна између општина. Ту је и тунел који се ради између општина, а који ће отворити нашу општину према Горажду - додао је Ћутук.

Према његовим ријечима, на данашњем састанку договорено је и да пољопривредници из федералне општине Пале-Прача своје домаће производе понуде на тржишту општине Пале, односно на Градској пијаци, те да ће, након вируса корона, сарадња бити настављена на многим међуентитетским пројектима.

Састанку је присуствовао и предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина, који је изразио наду да ће ускоро бити започети конкретни заједнички пројекти општине Пале и федералне општине Пале-Прача.

Коментари 0
Повезане вијести
Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају
Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 4m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 46m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 14m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 35m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 44m
    0