Југовић: Примјетан констатан развој и напредак општине Пале

26.08.2019. 21:46
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Реализација инфраструктурних пројеката, изградње водоводне и канализационе мреже, рехабилитација саобраћајница и других пројеката важних за развој и бољи животни стандард грађана Пала иду у правом смијеру, оцијењено је вечерас на свечаној сједници и Академији, одржаној поводом прославе Дана и крсне славе општине Пале.

Начелник општине Пале Бошко Југовић новинарима је рекао да оно на шта у општинској управи могу бити задовољни јесте реализација многобројних инфраструктурних пројеката, који су завршени у периоду између двије славе.

- У овом тренутку имамо седам пројеката који су у току и седам у евалуацији тендерских процедура. Нема разлога да будемо незадовољни и желим да се захвалим свима који су учествовали у доношењу одлука, коалиционим партнерима, као и опозиционим одборницима који својим сугестијама нам дају "вјетар у леђа" и мене, као начелника, мотивишу да што боље радим - каже Југовић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

Југовић истиче да су сви његови кораци били одмјерени и да ће такви бити и у будућности.

- Биће усмјерени на добробит грађана Пала и вјерујем да ћемо за идућу славу имати још много тога да се похвалимо. Имамо намјеру да градимо парк, ширимо обданиште, озбиљно се позабавимо Топланом и доведемо инвеститоре у индустријску зону - каже Југовић.

Он додаје да су људи окупљени око њега они који воле изазове и истиче да само изазови могу дати резултате, те поручио Паљанима да је на њима да дају подршку и тако ће доћи и до очекиваних резултата.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да је поносан што је представник Пала, како он каже, града којем само одређен број становника фали да то постане, те да све друге потенцијале за то има.

- У своје име, могу да кажем да смо у једној демократској процедури и расправи једна од ријетких општина у Републици Српској која је, у протекле три године, једногласно усвојила буџет без обзира на скупштинску већину и опозицију - каже Ласица.

Ласица изражава наду да ће се таква сложност одборника свих политичких партија у паљанском парламенту наставити и до краја овог мандата, те да ће сви у годину политичких кампања и "утакмица" ући политички коректно.

Градоначелник града Источно Сарајево Ненад Вуковић истакао је да су Пале општина са највећим бројем становника, али и са највећим привредним потенцијалима.

- Град Источно Сарајево са и без општине Пале није исто. Општина Пале заиста носи највеће заслуге у одређеном времену, јер су овдје створени Скупштина града и Завод за изградњу града, који су били веома важне институције у самом послијератном периоду, када су се градила нова насеља за спас сарајевских Срба - каже Вуковић.

Вуковић напомиње да се након 25 година може рећи да је општина Пале забиљежила огроман раст и то је задовољство свих у Градској управи, али и заслуга грађана Пала и Источног Сарајева, који су изашли из Сарајева и са собом донијели капитал и градиле Српско, а касније Источно Сарајево.

Према његовим ријечима, Град Источно Сарајево је током свог постојања увијек био уз општину Пале и градио важне институције и објекте.

Током Свечане академије, присутни у Културном центру Пале имали су прилику да погледају промотивни видео који говори о реализованим инфраструктурним пројектима у протеклих годину дана, али и започетим инвестицијама које ће бити реализована до краја ове године.

И ове године, Скупштина општине Пале донијела је одлуку о додјели награда и признања поводом Дана и крсне славе општине - Велике Госпојине, те додијелила три колективне награде фирмама "Систем Qуалита'С" д.о.о., "Цоннецт пеопле" д.о.о. и "Нео Вита" д.о.о. за промоцију општине Пале у различитим активностима.

Појединачна награде уручене су српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за изузетан допринос у развоју општине Пале, те Миломиру Драганићу (за допринос у развоју привреде и запошљавања),  Миломиру Провићу (за промоцију општине у туризму),  Ивани Церовић (допринос у развоју културе), Милици Божић (допринос у развоју образовања и учења страних језика) и Ани Чегар (за хуманитарну и едукативну подршку дјеци из општине).

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    9h 40m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    19h 58m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    20h 4m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    20h 2m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    18h 53m
    0