Jugović: Primjetan konstatan razvoj i napredak opštine Pale

26.08.2019. 21:46
0
IZVOR: srpskainfo.com

Realizacija infrastrukturnih projekata, izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, rehabilitacija saobraćajnica i drugih projekata važnih za razvoj i bolji životni standard građana Pala idu u pravom smijeru, ocijenjeno je večeras na svečanoj sjednici i Akademiji, održanoj povodom proslave Dana i krsne slave opštine Pale.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović novinarima je rekao da ono na šta u opštinskoj upravi mogu biti zadovoljni jeste realizacija mnogobrojnih infrastrukturnih projekata, koji su završeni u periodu između dvije slave.

- U ovom trenutku imamo sedam projekata koji su u toku i sedam u evaluaciji tenderskih procedura. Nema razloga da budemo nezadovoljni i želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u donošenju odluka, koalicionim partnerima, kao i opozicionim odbornicima koji svojim sugestijama nam daju "vjetar u leđa" i mene, kao načelnika, motivišu da što bolje radim - kaže Jugović.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Jugović ističe da su svi njegovi koraci bili odmjereni i da će takvi biti i u budućnosti.

- Biće usmjereni na dobrobit građana Pala i vjerujem da ćemo za iduću slavu imati još mnogo toga da se pohvalimo. Imamo namjeru da gradimo park, širimo obdanište, ozbiljno se pozabavimo Toplanom i dovedemo investitore u industrijsku zonu - kaže Jugović.

On dodaje da su ljudi okupljeni oko njega oni koji vole izazove i ističe da samo izazovi mogu dati rezultate, te poručio Paljanima da je na njima da daju podršku i tako će doći i do očekivanih rezultata.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je ponosan što je predstavnik Pala, kako on kaže, grada kojem samo određen broj stanovnika fali da to postane, te da sve druge potencijale za to ima.

- U svoje ime, mogu da kažem da smo u jednoj demokratskoj proceduri i raspravi jedna od rijetkih opština u Republici Srpskoj koja je, u protekle tri godine, jednoglasno usvojila budžet bez obzira na skupštinsku većinu i opoziciju - kaže Lasica.

Lasica izražava nadu da će se takva složnost odbornika svih političkih partija u paljanskom parlamentu nastaviti i do kraja ovog mandata, te da će svi u godinu političkih kampanja i "utakmica" ući politički korektno.

Gradonačelnik grada Istočno Sarajevo Nenad Vuković istakao je da su Pale opština sa najvećim brojem stanovnika, ali i sa najvećim privrednim potencijalima.

- Grad Istočno Sarajevo sa i bez opštine Pale nije isto. Opština Pale zaista nosi najveće zasluge u određenom vremenu, jer su ovdje stvoreni Skupština grada i Zavod za izgradnju grada, koji su bili veoma važne institucije u samom poslijeratnom periodu, kada su se gradila nova naselja za spas sarajevskih Srba - kaže Vuković.

Vuković napominje da se nakon 25 godina može reći da je opština Pale zabilježila ogroman rast i to je zadovoljstvo svih u Gradskoj upravi, ali i zasluga građana Pala i Istočnog Sarajeva, koji su izašli iz Sarajeva i sa sobom donijeli kapital i gradile Srpsko, a kasnije Istočno Sarajevo.

Prema njegovim riječima, Grad Istočno Sarajevo je tokom svog postojanja uvijek bio uz opštinu Pale i gradio važne institucije i objekte.

Tokom Svečane akademije, prisutni u Kulturnom centru Pale imali su priliku da pogledaju promotivni video koji govori o realizovanim infrastrukturnim projektima u proteklih godinu dana, ali i započetim investicijama koje će biti realizovana do kraja ove godine.

I ove godine, Skupština opštine Pale donijela je odluku o dodjeli nagrada i priznanja povodom Dana i krsne slave opštine - Velike Gospojine, te dodijelila tri kolektivne nagrade firmama "Sistem Qualita'S" d.o.o., "Connect people" d.o.o. i "Neo Vita" d.o.o. za promociju opštine Pale u različitim aktivnostima.

Pojedinačna nagrade uručene su srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za izuzetan doprinos u razvoju opštine Pale, te Milomiru Draganiću (za doprinos u razvoju privrede i zapošljavanja),  Milomiru Proviću (za promociju opštine u turizmu),  Ivani Cerović (doprinos u razvoju kulture), Milici Božić (doprinos u razvoju obrazovanja i učenja stranih jezika) i Ani Čegar (za humanitarnu i edukativnu podršku djeci iz opštine).

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    4h 4m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    4h 9m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    5h 1m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    17h 31m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    5h 15m
    0