Јуниори Звијезде 09 нижу побједу за побједом

24.10.2020. 20:08
0
ИЗВОР: klix.ba

Јуниори сада већ бившег бх. премијерлигаша - Звијезде 09, у новој сезони Премијер лиге БиХ у десет досадашњих утакмица остварили су девет побједа и један реми и с разлогом су можда и најпријатније изненађење када је у питању цјелокупни фудбал у нашој држави.

Да резултати нису случајни и да се у овом клубу све ради системски, најбољи је показатељ посљедња утакмица на Грбавици гдје су у оквиру 10. кола минималним резултатом 1:0 били бољи од Жељезничара, клуба који годинама важи за највећег фаворита када је у питању јуниорска селекција.

Самим тим, они су тренутно на првој позицији јуниорске Премијер лиге БиХ са 28 освојених бодова, један више од Слободе која је друга и чак десет бодова више од Жељезничара који је на трећој позицији.

Савршени услови за тренирање

Академија ФК Звијезда 09 има одличне услове за рад у Етно селу Станишићи. Чланови академије тренирају у тренинг центру на два терена с природном травом и на једном терену с вјештачком травом.

Члановима академије су на располагању хотелски капацитети Етно села Станишићи и wellness центар. Сви чланови омладинске школе ФК Звијезда 09 су ослобођени чланарине те имају бесплатну опрему произвођача Nike. Велики број чланова Академије користи клубски превоз како би могли испуњавати своје школске обавезе те је клуб и за најбоље чланове обезбједио новчане стипендије.

Златко Крмпотић, тренер јуниора ФК Звијезда 09, каже да је изузетно задовољан досадашњим резултатима и да ће сваку наредну утакмицу ићи на побједу. Након постигнутих резултата, јасно је да се имају чему надати.

- Прије свега морам казати да сам изузетно задовољан досадашњим резултатима наше јуниорске селекције. Од самог почетка првенства сам најавио да ћемо сваку утакмицу ићи на побједу и да су амбиције клуба првенствено на афирмацији младих играча за први тим, јер је то и суштина наше академије- каже тренер јуниора Звијезде 09 за Кликс.

Даље, говори како је сан њега и његових играча, али и свих упосленика у клубу, да једног дана заиграју у омладинској Лиги првака.

Циљ је учешће у Лиги првака

- С поносом могу нагласити да у нашој екипи имамо тренутно четири репрезентативца БиХ који играју за селекцију У-19. Многи велики клубови, чак и из лиге петице су нас контактирали те су заинтересовани за поједине играче. У сваком случају, наставићемо једнако напорно радити и тренирати и обећавам да ћемо учинити све да на крају првенства будемо на првој позицији. Наш сан је учествовати у такмичењу омладинске Лиге прваке. То би био огроман успјех за наш клуб и град-  истиче он.

Го-разлика Звијезде 09 у досадашњем дијелу сезоне је 29:3, што је најбољи показатељ колико овај тим квалитетан и колико су, захваљујући свим условима те методама рада, успјели већ сада помрсити рачуне великанима и показати се озбиљно у друштву најбољих. Оно што је најбитније, а што су посебно истакли, њихова прича тек почиње.

Наредни меч играју против тузланске Слободе и то на свом терену, а занимљиво, њихов сљедећи противник је тим који је у досадашњих девет кола уписао исто толико побједа, па би евентуалном побједом против Тузлака још једном доказали да њихов циљ није недостижан. Он се зове Лига првака.

Коментари 0
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    3h 26m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    21h 9m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    15h 26m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    22h 24m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    23h 0m
    0