Како да кармин остане постојан и испод заштитне маске за лице

11.08.2020. 14:56
0

С обзиром на то да је ношење заштитних маски обвезно у јавном превозу и у затвореним просторима, дошло је до промјене рутине шминкања, па се све већи нагласак ставља на очи, јаке сјенке и ајлајнере за очи.

Ипак, ако се и даље не желите одрећи омиљеног кармина јер маску носите, рецимо, само у маркету или док се возите јавним превозом, добро је усвојити неколико савјета о томе како да кармин на уснама буде што постојанији и да што дуже траје испод заштитне маске за лице.

Прије наношења кармина за усне, важно их је припремити, односно направити добар пилинг усана како би биле глатке и хидриране. Ако су усне суве и испуцале, руж на њима неће нити лијепо изгледати нити дуго трајати, па је ексфолијација први и незаобилазан корак.

Након пилинга, вријеме је за проналазак кармина који има дуготрајну формулу, а прије наношења кармина, на усне можете ставити прајмер, а затим оловку преко усана како бисте били сигурни да ће руж на уснама трајати што дуже.

Кад је ријеч о врсти кармина, најбоље је одабрати мат текстуре, као и јако пигментиране кармине, али притом треба припазити да су кармини довољно храњиви како се усне не би исушиле.

Кад пронађете кармин, вријеме је за његово наношење, које је најбоље извести користећи четкицу јер је најпрецизнија. Увијек је добро носити четкицу у торбици како бисте могли поправити кармин на уснама након јела и пића.

Након што сте нанијели кармин, на усне ставите "сетинг спреј" који ће се побринути да шминка на лицу што дуже остане свјежа и "на мјесту", чак и испод заштитне маске.

Коментари 0
Повезане вијести
СЗО: Дјеца старија од 12 година треба да носе маске
Маска од кајсије чисти боре
Утврдити одговорност полицајца због неправилне употребе маске
Најчитаније
 • Двије особе убијене, 18 повријеђених
  9h 14m
  0
 • Ђајић: “Ако не гласате за СНСД, нема лијечења у УКЦ-у?!”
  29.09.2020
  1
 • Почели радови на санацији зграде Дома здравља Пале
  28.09.2020
  4
 • Мораторијум на запошљавање у јавном сектору
  29.09.2020
  0
 • Рецепти чувеног романијског травара користе се и данас
  29.09.2020
  0