Како дезинфиковати бубањ веш машине

15.11.2022. 19:14
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Колико пута вам се десило да из веш машине извадите тек опрану гардеробу, а она има непријатан мирис? Најчешћи кривац је буђ која се скупља како у бубњу, тако и на гуми за заптивање између бубња и врата.

Да бисте елиминисали непријатне мирисе из веш машине и тако спасили сваку сљедећу туру веша коју будете убацили у бубањ, искористите сирће или лимунтус.

У дозер за прашак сипајте 100 грама лимунтуса или 200 милилитара обичног бијелог кухињског сирћета. Такође, и у бубањ сипајте исту количину лимунтуса или сирћета, па укључите програм за откувавање и пустите да машина заврши циклус прања.

Одмах затим отворите врата веш машине и оставите да се унутрашњост добро осуши.

Такође, кад убаците гардеробу, пешкире или постељину у веш машину и она заврши циклус прања, не чекајте дуже од пет минута да отворите врата веш машине и извадите опране ствари.

Наиме, што опране ствари дуже буду стајале у затвореној машини, то је већа шанса да се развију бактерије које изазивају непријатан мирис.

Додатни савјет је да једном у двије седмице пребришете гуму у унутрашњости машине памучном крпом натопљеном сирћетом. Мирис сирћета ће брзо испарити, а уједно ћете додатно смањити ризик да веш који будете прали поприми непријатне мирисе, преноси Телеграф.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО) Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 39m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 12m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    16h 53m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    22h 4m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    23h 48m
    13