Kako dezinfikovati bubanj veš mašine

15.11.2022. 19:14
0
IZVOR: nezavisne.com

Koliko puta vam se desilo da iz veš mašine izvadite tek opranu garderobu, a ona ima neprijatan miris? Najčešći krivac je buđ koja se skuplja kako u bubnju, tako i na gumi za zaptivanje između bubnja i vrata.

Da biste eliminisali neprijatne mirise iz veš mašine i tako spasili svaku sljedeću turu veša koju budete ubacili u bubanj, iskoristite sirće ili limuntus.

U dozer za prašak sipajte 100 grama limuntusa ili 200 mililitara običnog bijelog kuhinjskog sirćeta. Takođe, i u bubanj sipajte istu količinu limuntusa ili sirćeta, pa uključite program za otkuvavanje i pustite da mašina završi ciklus pranja.

Odmah zatim otvorite vrata veš mašine i ostavite da se unutrašnjost dobro osuši.

Takođe, kad ubacite garderobu, peškire ili posteljinu u veš mašinu i ona završi ciklus pranja, ne čekajte duže od pet minuta da otvorite vrata veš mašine i izvadite oprane stvari.

Naime, što oprane stvari duže budu stajale u zatvorenoj mašini, to je veća šansa da se razviju bakterije koje izazivaju neprijatan miris.

Dodatni savjet je da jednom u dvije sedmice prebrišete gumu u unutrašnjosti mašine pamučnom krpom natopljenom sirćetom. Miris sirćeta će brzo ispariti, a ujedno ćete dodatno smanjiti rizik da veš koji budete prali poprimi neprijatne mirise, prenosi Telegraf.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka
Mladi Mostarci i Nevesinjci očistili pravoslavna groblja u Mostaru Mladi Mostarci i Nevesinjci očistili pravoslavna groblja u Mostaru
Skida tragove flomastera i bojica: Trik za čiste zidove (VIDEO) Skida tragove flomastera i bojica: Trik za čiste zidove (VIDEO)
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    10h 52m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    12h 7m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    17h 58m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    16h 25m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    18h 17m
    0